Konference ,,Ochrana měkkých cílů 2022“ Praha-Hotel Olšanka

2. 5. 2023 Autor: Tomáš Šebesta

Česká pobočka AFCEA, Komora podniků komerční bezpečnosti České republiky ve spolupráci s Českým vysokým učením technickým v Praze zorganizovala dne 9. 6. 2022 v prostorách hotelu Olšanka konferenci ,,Ochrana měkkých cílů 2022“. Konference se konala pod záštitou PhDr. Pavla Žáčka, Ph.D., poslance Parlamentu ČR a předsedy Výboru pro bezpečnost.

Konference, jejíž průběhu byli přítomni i zástupci oddělení krizového řízení Královéhradeckého kraje, byla zaměřena na aktuální témata a trendy v oblasti ochrany obyvatelstva a ochrany měkkých cílů proti hybridním hrozbám.

Program konference prolínala různorodá témata bezpečnostní problematiky ochrany měkkých cílů, prezentována a přednášena renomovanými osobnostmi a dalšími vystupujícími z širokého spektra subjektů, zabývajícími se a podílejícími se na ochraně obyvatelstva, života a zdraví osob a ochraně majetku. V jednotlivých blocích vystoupila například známá policejní psycholožka Doc. PhDr. Ludmila Čírtková, CSc., dr.h.c. s příspěvkem vztahujícím se ke včasné intervenci při podezření na násilnou radikalizaci nebo za Polici ČR plk. Mgr Vojtěch Motyka, s přednáškou popisující dopady Covidu 19 a ukrajinské krize na rostoucí extremismus v ČR. Neméně zajímavé bylo vystoupení bezpečnostního a vojenského experta Ing. Jaroslava Štefce, CSc., ve kterém působivě popsal téma boje proti dronům v různých situacích a zejména pak ve vztahu k ochraně osob, objektů a prostor. Nicméně i příspěvky dalších přednášejících měly vysokou úroveň a pracovníkům krizového řízení přinesly řadu cenných poznatků využitelných při řešení problematiky měkkých cílů v součinnosti s bezpečnostními složkami na úrovni kraje.

Fotogalerie