Cvičení Nákaza 2019

4. 7. 2019 Autor: Tomáš Šebesta

Na území vojenského újezdu Boletice, v areálu Zemědělské správy Květušín (Jihočeský kraj), proběhlo ve dnech 17- 20. 6. 2019 cvičení Státní veterinární správy ČR, Vojenské veterinární služby AČR a Odboru bezpečnostní politiky Ministerstva zemědělství.

V prezentačním bloku akce vystoupili s aktuálními příspěvky a poznatky zástupci Státní veterinární správy ČR, Veterinární služby AČR, Ministerstva zemědělství, Ústřední veterinární správy státní veterinární správy, Kriminalistického ústavu Policie ČR Praha a Odborů bezpečnostní politiky a krizového řízení jednotlivých ministerstev a dalších zúčastněných subjektů.

Cílem praktické části cvičení, kterého se zúčastnili i pracovníci oddělení krizového řízení Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, bylo ověření praktických činností v místě podezření nebezpečné nákazy a v primárním ohnisku nebezpečné nákazy zvířat, s prověřením reálnosti zpracovaného pohotovostního plánu.

V závěrečném shrnutí bylo konstatováno, že se na území České republiky podařilo spoluprací všech dotčených orgánů a subjektů zvládnout vzniklé situace výskytu nebezpečné nákazy u zvířat a v takto nastavené spolupráci pokračovat i v dalším období.

Fotogalerie