Krajský úřad poprvé navštívili indičtí hosté z jihozápadního regionu Karnataka

21. 10. 2019 Autor: Lukáš Zábranský

Královéhradecký kraj navštívili partneři charitativního projektu Adopce na dálku z Indie. Cílem jejich návštěvy bylo mimo jiné setkání s českými dárci a příznivci projektu, který podporuje studium chudých indických dětí přímo v jejich rodinném a kulturním prostředí.

Delegaci vedl Peter Machado, indický arcibiskup v Bangalore, v doprovodu nového biskupa diecéze Belgaum Dereka Fernandese, oba jsou klíčovými partnery charitativního projektu Adopce na dálku, který již téměř dvacet let pomáhá chudým indickým dětem k lepšímu vzdělání. Oba hodnostáře doprovázel pan Patrick Edward Pinto, ředitel ASHA Charitable Trust, který se věnuje realizaci projektu v oblasti Bangalore.

Na Krajském úřadu Královéhradeckého kraje delegaci dne 26. září přijal hejtman Jiří Štěpán a radní Karel Klíma. Diskutovali společně o možnostech podpory dětí, které si nemohou dovolit vzdělání, ale také například o následcích povodní v indickém regionu či o českých opatření proti suchu a odpařování vody v našem kraji. Českou stranu projektu zastupovala ředitelka Diecézní katolické charity Hradec Králové Anna Maclová a pan Vojtěch Homolka, vedoucí projektu Adopce na dálku.

Chcete přispět? https://adopce.hk.caritas.cz/

Fotogalerie