Studijní cesta představitelů Inkubačního podnikatelského centra regionu Banát

6. 11. 2013 Autor: Kateřina Kupečková

V termínu 20.-23.10.2013 se v rámci projektové aktivity uskutečnila 5. studijní cesta představitelů Inkubačního podnikatelského centra regionu Banát a regionální rozvojové agentury Banát v Královéhradeckém kraji.

Projekt je realizován ve dvou fázích. V první fázi projektu dochází k realizaci studijních návštěv srbských partnerů v KHK. Ve druhé fázi projektu byla v září 2013 realizována studijní návštěva představitelů KHK do regionu Banát.

V rámci páté návštěvy navštívili Královéhradecký kraj představitelé z Pokrajinského sekretariátu, z obce Bela Crkva a z regionální rozvojové agentury Banát, která je hlavním partnerem Královéhradeckého kraje.

Cílem návštěvy bylo seznámení srbských partnerů s činností Technologického centra Hradec Králové (TC HK) - prezentací aktuálních projektů a sužeb, které zajišťuje TC HK. Zaměstnanci TC HK srbským partnerům zajistili prohlídku coworkingového centra Coolworking. Mimo jiné představitelé ze Srbska byli seznámeni s aktivitami Fakultní nemocnice HK, centra CTBT a měli možnost zúčastnit se prohlídky provozu laboratoří.

Hlavním smyslem této návštěvy bylo jednání s představiteli Ministerstva pro místní rozvoj ČR na téma možné spolupráci v oblasti územního rozvoje. Zajímavostí pro srbské partnery byla i otázka čerpání fondů EU v rámci politiky soudržnosti, příprava příštího programového období 2014+, zkušenosti z hlediska řídícího orgánu a zkušenosti s elektronizací systému čerpání fondů EU.

Fotogalerie