U Velké Čermné včera začal řidičům sloužit opravený úsek silnice

13. 8. 2013 Autor: Imrich Dioszegi

Cestování mezi Borohrádkem a Čermnou nad Orlicí na Rychnovsku je od včerejška pohodlnější. U Velké Čermné nad Orlicí začal sloužit bezmála tříkilometrový čerstvě rekonstruovaný úsek silnice, na kterém stavbaři pracovali od začátku dubna. Královéhradecký kraj za rekonstrukci zaplatil 23 milionů korun.

„Právě skončená rekonstrukce smysluplně navázala na dříve opravenou část silnice na křižovatce u Šachova a vede k Velké Čermné. Vznikl souvislý úsek kvalitní komunikace a díky tomu je cestování v této části Rychnovska pohodlné a bezpečnější,“ uvedl náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Karel Janeček.

Stavbaři během rekonstrukce odfrézovali vrchní vrstvu vozovky, silnice se dočkala nových svodidel i úprav příkopů. Podél cesty silničáři vysadí dvacet nových stromů, které nahradí původní starou zeleň.

Královéhradecký kraj se stará o více než 3313 kilometrů silnic druhé a třetí třídy. Ročně investuje do modernizace silniční sítě stovky milionů korun a jen z fondů Evropské unie vložil do svých silnic přes 2 miliardy korun.

Fotogalerie