Dvorská jednotka intenzivní péče nabídne pacientům větší pohodlí

5. 8. 2013 Autor: Imrich Dioszegi

Jednotka intenzivní péče chirurgického oddělení Městské nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem nabídne svým pacientům více pohodlí a zdravotníkům lepší zázemí. Díky rekonstrukci oddělení, které se dnes otevírá, má toto pracoviště modernější vybavení a lepší zázemí pro personál i pacienty.

„Jednotlivá pracoviště dvorské nemocnice prochází v posledních letech postupnými rekonstrukcemi. V minulých letech jsme tam opravili oddělení chirurgie a urologie, zlepšilo se zázemí pro zdravotnický personál v půdních prostorách nemocnice, rekonstruovala se nemocniční poliklinika, ve které jsme vybudovali lékárnu,“ řekl královéhradecký hejtman Lubomír Franc.

Stavební práce na jednotce intenzivní péče vyšly celkem na více než 3 miliony korun. Oddělení má nové rozvody elektřiny či kyslíku a je vybaveno čtyřmi moderními lůžky, které nabízí pacientům větší pohodlí.

„Nyní mají zdravotníci dostatek místa pro svou náročnou práci při péči o těžce nemocné pacienty. Rekonstrukce rovněž přispěla ke zlepšení hygienických podmínek tohoto pracoviště, které je pro nemocnici nepostradatelné,“ popsala výhody modernizace nemocničního pracoviště Jana Třešňáková, krajská radní pro oblast zdravotnictví.

Městská nemocnice Dvůr Králové nad Labem se stala součástí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje v roce 2005. V nemocnici pacientům slouží interní, chirurgické a urologické oddělení, ARO a oddělení následné péče, v nemocnici působí pracoviště CT, ultrazvuk a rentgen. Nemocnice nabízí svým pacientům celkem 166 lůžek.