Broumovská nemocnice má nové ordinace i zázemí pro zdravotníky

14. 8. 2013 Autor: Imrich Dioszegi

Tři nové ordinace, odběrová místnost, pracovny sester, opravená biochemická laboratoř i moderní úložiště odpadů vznikly v nemocnici v Broumově díky právě skončené rekonstrukci. Tato stavba vyšla Královéhradecký kraj na necelých 6 milionů korun. Nová či rekonstruovaná zdravotnická pracoviště budou pacientům sloužit v dosud nevyužívaných nemocničních prostorách.

„Broumovská nemocnice má v rámci krajského zdravotnictví především kvůli své poloze nezastupitelnou roli. Tomu odpovídají i logické a cílevědomé proměny tohoto zařízení: od roku 2010 se tam uskutečnily rekonstrukce za bezmála 30 milionů korun,“ řekl královéhradecký hejtman Lubomír Franc.

Díky stavebním úpravám začnou v nemocnici působit jeden plicní a dva praktičtí lékaři. Jejich ordinace vznikly v prostorách bývalého oddělení léčebny dlouhodobě nemocných. Nové jsou také šatny a denní místnost pro zdravotníky kuchyň či sociální zařízení pro zaměstnance nemocnice, které v této části nemocnice dosud chybělo. Moderní jsou nyní také prostory pro odkládání použitého zdravotnického materiálu či nebezpečných odpadů.

Před dvěma lety se díky krajské investici dočkalo modernizace 35 lůžek interního oddělení a 70 lůžek oddělení následné péče. Celkem tam díky rekonstrukci tehdy přibylo 20 lůžek. V broumovské nemocnici, která je součástí Oblastní nemocnice Náchoda, má také své výjezdní středisko Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje.