Zástupci obcí a kraje diskutovali o vyhlídkách spolupráce se zakarpatskými organizacemi

11. 11. 2021

Dubovská teritoriální hromada v Zakarpatské oblasti na Ukrajině ve spolupráci se Sdružením pro evropský rozvoj karpatského regionu a spolkem Dobrá karta ze Skuhrova nad Bělou uspořádala v říjnu seminář týkající se neziskových organizací a samospráv k příležitostem pro Zakarpatí.

Seminář určený předsedům nově vytvořených teritoriálních hromad v okresech Ťačiv a Chust. V průběhu semináře zástupci obcí a neziskových organizací z Královéhradeckého kraje seznámili představitele zakarpatských hromad s prací samospráv v ČR, podělili se o zkušenosti ze spolupráce s neziskovými a dobrovolnými organizacemi apod. Se samostatnou prezentací k dotačním příležitostem v rámci mezinárodních programů a fondů zde vystoupil zástupce Královéhradeckého kraje. Prezentace je ke zhlédnutí zde.

V rámci výjezdu došlo k návštěvám například center administrativních služeb, nemocnic a klinik, základních a středních škol, inkluzivních center, hasičských sborů, sportovních areálů, podnikatelských provozů či turistických destinací jak v Dubovské, tak i sousední Vilchovetské a Neresnické teritoriální hromadě.

Při setkání účastníci diskutovali nad možnostmi navázání spolupráce a realizace společných projektů i se zohledněním současné pandemické situace v návaznosti na Memorandum o spolupráci mezi Královéhradeckým krajem a Zakarpatskou oblastí z konce roku 2017.

Fotogalerie