Zapojte se do ankety Kraj mého srdce: Královéhradecký kraj dělí pár hlasů od medaile

14. 2. 2024

Od 15. ledna do 29. února 2024 probíhá 12. ročník tradiční turistické ankety Kraj mého srdce. Královéhradeckému kraji chybí jen krůček od významného úspěchu. Zapojit se do ankety můžete svým hlasem i vy, a to na www.kampocesku.cz.

„Náš kraj patří mezi nejnavštěvovanější oblasti Česka a návštěvníkům má rozhodně co nabídnout. Proto bych ráda vyzvala turisty a cestovatele, aby náš kraj v anketě podpořili a upozornili tak veřejnost na kulturní a přírodní krásy Královéhradeckého kraje,“ vyzvala náměstkyně pro kulturu a cestovní ruch Martina Berdychová.

Čeští i zahraniční turisté se nejčastěji ubytovávají v krkonošských centrech a v krajské metropoli Hradci Králové. Tradičně nejnavštěvovanějším místem je Safari park ve Dvoře Králové nad Labem, který je krajskou společností a který nadále úspěšně rozvíjí nabídku pro veřejnost. Dalšími oblíbenými turistickými cíli jsou pak Adršpašské skály, krkonošská Stezka korunami stromů, Prachovské skály či barokní areál Kuks.

„Řada návštěvníků k nám zavítá také na tradiční kulturní akce dlouhodobě podporované krajem, jako je mezinárodní divadelní festival REGIONY, Jiráskův Hronov, Rock for People, mezinárodní folklórní festival v Červeném Kostelci a řada dalších,“ doplnila náměstkyně.

K 1. únoru 2024 se ankety zúčastnilo zhruba 1360 hlasujících, kteří přidělili přes 65 tisíc bodů. Královéhradecký kraj přitom dělí od medailových umístění pouhých několik desítek bodů.

Hlasování probíhá online na turistickém portálu www.kampocesku.cz. Analýza naznačila, že velký podíl na hlasování mají sdílené odkazy na sociálních sítích a uveřejněné bannery ankety na turistických webech.

Již tradiční anketa probíhá jako celorepublikové ohlédnutí za právě proběhlou turistickou sezónou. Výsledky 12. ročníku uveřejní portál www.kampocesku.cz a dubnové vydání magazínu KAM po Česku 2024. Krajští vítězové převezmou diplomy v rámci 32. ročníku veletrhu HOLIDAY WORLD & REGION WORLD 15. března 2024.

Pořadatelem ankety je redakce turistického měsíčníku KAM po Česku s podporou veletržní správy PVA EXPO Praha. Záštitu převzala Asociace krajů České republiky.