Vyšlo lednové číslo U nás v kraji

5. 1. 2024

Zpravodaj U nás v kraji vychází každý měsíc v roce kromě července a srpna. Čtenáři v něm naleznou to nejzajímavější, co se v kraji za uplynulý měsíc odehrálo.

Vyšlo lednové číslo U nás v kraji

Z obsahu vybíráme.

Miliardové investice do krajských nemocnic. Letos začne mimo jiné druhá etapa modernizace ON Náchod

Královéhradecký kraj letos zahájí druhou a finální etapu modernizace a přestavby Oblastní nemocnice Náchod. Zastupitelé kraje schválili příslib zajištění financí ve výši 1,52 miliardy korun. Výběrové řízení na stavební práce by kraj mohl vypsat na jaře.

Péče v nemocnicích zůstává stejná, jejich vedení se dohodlo s odborovými organizacemi

Společné jednání zástupců odborových organizací krajských nemocnic, Zdravotnického holdingu KHK, managementu nemocnic a Královéhradeckého kraje za účasti hejtmana Martina Červíčka a radního pro zdravotnictví Zdeňka Finka přineslo finální dohodu.

Jaké investice Královéhradecký kraj plánuje zahájit v roce 2024?

V roce 2024 stojí před Královéhradeckým krajem nejedna výzva v podobě významných investičních akcí. Kromě 1,5miliardové druhé etapy modernizace náchodské nemocnice plánuje zahájit důležité dopravní stavby i projekty do rozšíření záchranářské infrastruktury. V následujícím článku se dozvíte to nejdůležitější, co kraj v tomto roce čeká.

Rozpočet kraje na rok 2024 je ve znamení dalšího růstu investic

Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje v prosinci schválilo rozpočet v objemu přes 18 miliard korun. Z důvodu obezřetnosti zahrnuje provozní rezervy přes 300 milionů korun. Předpokládá další výrazný růst objemu investic.

Stát nedosahuje ani poloviční míry podílu investic co náš kraj, říká ekonomický náměstek Rudolf Cogan

Zastupitelé na konci roku schválili krajský rozpočet pro rok 2024 v objemu přes 18 miliard korun. Jak hodnotí vysoký podíl investic i smysl krajů, jsme se zeptali náměstka hejtmana pro ekonomiku Rudolfa Cogana.

Dostupné i elektronicky 

Pokud jste aktuální číslo zpravodaje nedostali do schránky, volejte na telefonní číslo 495 817 111, nebo nám napište na email: unasvkraji@kr-kralovehradecky.cz. Do zprávy uveďte vaši adresu a my zařídíme nápravu.

U nás v kraji si můžete vyzvednout také osobně, a to v patnácti obcích s rozšířenou působností, konkrétně v místních turistických informačních centrech.

Magazín si můžete přečíst také v elektronické podobě na krajských webových stránkách, kde naleznete i archiv starších čísel.

Přejeme vám inspirativní čtení.