Vyšlo březnové číslo U nás v kraji

6. 3. 2024

Zpravodaj U nás v kraji vychází každý měsíc v roce kromě července a srpna. Čtenáři v něm naleznou to nejzajímavější, co se v kraji za uplynulý měsíc odehrálo.

Vyšlo březnové číslo U nás v kraji

Z obsahu vybíráme

Mladé cukrářky z Nové Paky triumfovaly v Německu

Žákyně ze Střední školy gastronomie a služeb Nová Paka se začátkem února tradičně zúčastnily Světové olympiády kuchařů a cukrářů ve Stuttgartu a opět s velikým úspěchem! Martina Bártová a tři Lucie – Hendrychová, Budínová a Nosková – soutěžily v jedné z nejnáročnějších kategorií Cukrářská artistika. Jejich práce s šedesátkou dalších exponátů od cukrářů z Itálie, Jižní Koreje, Srí Lanky, Japonska, Maďarska, Spojených arabských emirátů, Rumunska, Polska, Arménie a Číny čekaly na verdikt prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů Německa. Úspěch to byl opět obrovský.

S podporou kraje vznikne v Novém Bydžově domov pro seniory

Město Nový Bydžov na Hradecku plánuje v následujících dvou letech výstavbu nového domova pro seniory v areálu místní nemocnice. Celkové náklady se odhadují na 234 milionů korun, z nichž více než třetinu pokryje příspěvek Královéhradeckého kraje.

Výstavba nového objektu laboratoří, hematologie a rehabilitace v trutnovské nemocnici bude stát 169 milionů korun

Královéhradecký kraj dokončil veřejnou soutěž na zhotovitele stavebních prací pro výstavbu budovy oddělení klinické biochemie, laboratoří a hematologie v Oblastní nemocnici Trutnov. Za 169 milionů korun bez DPH stavbu provede sdružení společností BAK a Geosan Group.

Rekordních 1,8 miliardy korun míří do modernizace a oprav silnic a mostů v Královéhradeckém kraji

Výše investic do krajských silnic a mostů letos dosáhne dalšího rekordu v řadě. Královéhradecký kraj plánuje 57 dopravních staveb a řadu souvislých generálních oprav či mikrokoberců v hodnotě přes 1,8 miliardy korun. Investuje tak do více než stovky kilometrů komunikací a do 34 mostů.

Rychlejší spojení z Prahy až na státní hranici a pohodlnější cestování, projekt Správy železnic počítá s modernizací tratí v regionu

Správa železnic připravuje v úseku mezi Prahou a Hradcem Králové možnou vysokorychlostní trať (VRT) a na ni navazující modernizace stávajících železničních spojení v regionu na státní hranici. To by výrazně zrychlilo cestování z hlavního města do Hradce a odtud dál do Podkrkonoší. Díky odbočce na Pardubice by se tato trať napojila i na koridor spojující Čechy a Moravu.

Služba sdílených kol se rozšíří do dalších měst v regionu. Kraj vypsal dotační program

Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje schválilo nový dotační program zaměřený na podporu udržitelné mobility formou služby sdílených kol. Jeho prostřednictvím plánuje rozdělit čtyři miliony korun.

Královéhradecký kraj podpoří významné akce s trvalou záštitou rady

Krajští zastupitelé odsouhlasili rozdělení 6,37 milionu korun mezi významné tradiční kulturní události v Královéhradeckém kraji. Kraj tak letos podpoří 21 akcí s trvalou záštitou rady kraje na období 2022 až 2025.

Dostupné i elektronicky 

Pokud jste aktuální číslo zpravodaje nedostali do schránky, volejte na telefonní číslo 495 817 111, nebo nám napište na email: unasvkraji@kr-kralovehradecky.cz. Do zprávy uveďte vaši adresu a my zařídíme nápravu.

U nás v kraji si můžete vyzvednout také osobně, a to v patnácti obcích s rozšířenou působností, konkrétně v místních turistických informačních centrech.

Magazín si můžete přečíst také v elektronické podobě na krajských webových stránkách, kde naleznete i archiv starších čísel.

Přejeme vám inspirativní čtení.