V květnu odstartují práce na dalších pěti dopravních stavbách

3. 5. 2023

Třetí měsíc stavební sezony u dopravních staveb v Královéhradeckém kraji přinese zahájení stavebních prací na dalších pěti úsecích. Silničáři začnou opravovat například silnici ze Zákoutí na Šerlich na Rychnovsku, další úsek mezi Dolní Brusnicí a Horní Brusnicí na Trutnovsku či komunikaci mezi Libranticemi a Libřicemi na Hradecku.

do textu 1

Hradecko

Od 15. května až do 1. října dojde k první etapě rekonstrukce silnice mezi Libranticemi a Libřicemi. Z důvodu úplné uzavírky řidiči osobních automobilů a autobusů budou jezdit přes Libřice, Vlkov, Rasošky a Nový Ples. Řidiči nákladních automobilů pak budou jezdit přes Libřice, Královu Lhotu, Jasennou a Josefov.

Ve stejný den začnou stavební práce na druhé etapě rekonstrukce komunikace z Krňovic přes Běleč do Svinar. V průběhu stavebních prací na silnici ve Svinarech bude kvůli dopravní obslužnosti po celou dobu realizace zajištěna průjezdnost křižovatky silnice III/29827 ulice Dubinská a ulice K Lesu. Z tohoto důvodu se rekonstrukce této křižovatky uskuteční po částech a v různých termínech. V průběhu letních prázdnin stavbaři začnou s rekonstrukcí silnice na úseku z Bělče nad Orlicí do Svinar. V průběhu realizace stavebních prací bude rezidentům v chatové oblasti umožněný průjezd, a to buď ze směru od Svinary, nebo od Bělče nad Orlicí, realizace SO 103 bude rozdělena na dvě podetapy, hranice obou podetap je u hájovny.

Trutnovsko

Od 2. května do 8. října letošního roku budou probíhat stavební práce na rekonstrukci komunikace II/325 mezi Dolní Brusnicí a Horní Brusnicí, opravovaný úsek začíná na začátku Dolní Brusnice po křižovatku se silnicí III/ 32545 u mostu. Rekonstrukce komunikace a mostů bude probíhat za úplné uzavírky. Objízdná trasa je vedena ve směru od Velkého Vřešťova a řidiči pojedou ze silnice II/325 po II/300 do Dvora Králové. Dále objízdná trasa vede ze Dvora Králové po silnici II/299 přes Nemojov do obce Horní Debrné, kde se napojí zpět na II/325 s možností pokračovat směrem na Hostinné nebo se vrátit po II/325 směrem na Mostek a dále na Horní Brusnici po III/28447 nebo po II/325 zpět do Dolní Brusnice.

O týden později, tedy od 9. května až do 23. července dojde k dopravnímu omezení na silnici III/30011 na trase Dvůr Králové nad Labem – Zálesí – Doubravice. I zde bude muset dojít k úplné uzavírce a objížďka povede obousměrně pro osobní a nákladní dopravu po silnicích II/325 přes obec Doubravice, II/300 Dvůr Králové nad Labem a III/30011 v ulici 5. května.

Rychnovsko

Od 2. května začíná rekonstrukce čtyřkilometrového úseku silnice II/311, který začíná za křižovatkou se silnicí II/310 Šerlich-Zákoutí a končí u parkoviště na Šerlichu. Stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky, objízdná trasa povede do 1. října po silnicích I/14, II/311, II/319 a II/321, tedy přes Solnici, Rychnov nad Kněžnou, Rokytnici v Orlických horách a Orlické Záhoří.