V charitativní adventní běžecké výzvě letos mezi sebou soutěží i kraje

14. 12. 2023

Tradiční charitativní adventní běžecká výzva letos nově nabízí účastníkům možnost soutěžit i za kraj, kde bydlí nebo se narodili.

V roce 2015 vznikla skupina běžeckých nadšenců, kteří vždy od 1. do 25. prosince plní třicetiminutovou běžeckou „adventní výzvu“. Běžci jsou přitom spolu buď ve virtuálním kontaktu, nebo výzvu plní společně naživo.

Počty účastníků běhu se rok od roku zvyšovaly a když už jich bylo přes tisíc, rozhodli se organizátoři pro jeho využití také k charitativním účelům. Za posledních šest let tak díky sponzorům, prodejem v charitativním e-shopu a díky jednotlivým běžcům získali zhruba 5,3 milionu korun. Zlepšili tím životy 37 hrdinům (zejména dětem), kteří to nemají v životě vůbec jednoduché.

V rámci projektu také vznikly „advenťácké žebříčky“, kde mohou jednotliví běžci i firemní kolektivy sledovat svoje umístění co do počtu uběhnutých kilometrů. Do akce se zapojilo už 3 000 běžců. Na Internetových stránkách výzvy můžete od letoška porovnávat také jednotlivé kraje.

Zakladatelka Babeta Schneiderová za tuto neziskovou aktivitu získala v roce 2019 ocenění Laskavec od Nadace Karla Janečka a o dva roky později ocenění Via Bona od Nadace Via.

Video s pozvánkou do výzvy: https://youtu.be/eM7Algg-c9E?si=XNRqg1DPU-m0U48

Webové stránky: http://www.adventaci.cz

Facebooková stránka: https://www.facebook.com/adventnibehani

Instagram: https://www.instagram.com/adventnibehani/

Podcast: https://adventnibehani.cz/adventaci-ve-sluchatkach/