Rada kraje jmenovala nového ředitele domova pro seniory ve Tmavém Dole

5. 3. 2024

Nového ředitele krajského Domova sociální péče Tmavý Důl jmenovala Rada Královéhradeckého kraje. Jako nejvhodnějšího kandidáta doporučila výběrová komise Martina Kryštofa Kubáka, který na vedoucí pozici krajského domova nastoupí v květnu.

Pan Ing. Martin Kryštof Kubák v rámci výběrového řízení prokázal výbornou znalost organizace, kdy jasně definoval oblasti a priority, které je třeba řešit. Představil také vizi rozvoje a dalšího směřování organizace. Dle názoru výběrové komise je pan Kubák zárukou budoucího kvalitního řízení organizace. Ze všech uchazečů nejlépe splňuje stanovené požadavky,“ shrnula výběr nového ředitele náměstkyně hejtmana Martina Berdychová, odpovědná za sociální oblast.

Rada Královéhradeckého kraje vyhlásila vypsání výběrového řízení na ředitele či ředitelku Domova sociální péče Tmavý Důl v lednu, a to z důvodu rezignace dosavadního ředitele. Současně s tím rada pověřila vedením krajského zařízení PhDr. Martina Scháněla, Ph.D., ředitele krajského Domova důchodců Černožice, a to na mezidobí do jmenování nového ředitele či ředitelky Domova sociální péče Tmavý Důl. Ve vedení zařízení bude Martin Scháněl do května, do kdy postupně předá agendu nově jmenovanému řediteli.

Domov sociální péče Tmavý Důl na Trutnovsku je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje. Celková kapacita zařízení je 156 lůžek, z nichž 72 je určených pro domov pro seniory a 84 lůžek pro domov se zvláštním režimem. V roce 2021 zde kraj dokončil stavební práce za více než 170 milionů korun, které zvýšily kapacitu domova o 56 lůžek a výrazně zlepšily kvalitu poskytovaných služeb.