Nejlepším zaměstnavatelem regionu je podle středoškoláků společnost Škoda Auto

27. 11. 2023

Klub zaměstnavatelů slavnostně předal v sídle Královéhradeckého kraje výroční ceny krajským školám a zaměstnavatelům v rámci dvou propojených soutěží. Nejžádanějším zaměstnavatelem mezi studenty se pro letošní rok stala společnost Škoda Auto. V soutěži Škola doporučená zaměstnavateli uspěla Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova.

do textu 1
Náměstek pro oblast školství Arnošt Štěpánek a zástupkyně firmy Continental Automotive

„Kvalitní příprava středoškoláků pro budoucí praxi a jejich maximální zapojení do reálných projektů je velká výzva nejen pro krajské školství. Soutěže tohoto typu velmi vítám, protože dlouhodobá spolupráce firem a škol je jednou z cest, jak do škol přilákat více odborníků, kteří budou pro žáky inspirací ve studovaných oborech a pomohou jim se nadchnout pro budoucí povolání,“ řekl u příležitosti předávání cen náměstek pro oblast školství Arnošt Štěpánek.

Hlasování v soutěžích o nejžádanějších zaměstnavatelích mezi studenty a školami doporučovanými zaměstnavateli uskutečnil Klub zaměstnavatelů napříč regionem v průběhu října letošního roku. U příležitosti setkání zástupců středních škol a zaměstnavatelů převzaly tři nejlepší školy a firmy v rámci obou soutěží svá ocenění z rukou zástupců Klubu zaměstnavatelů a představitelů Královéhradeckého kraje. Nedílnou součástí slavnostního setkání byla také vzájemná diskuze a sdílení dobré praxe.

Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty v Královéhradeckém kraji za rok 2023

  1. 1. místo: Škoda Auto – výrobce automobilů
  2. 2. místo: Continental Automotive – závod na výrobu automobilového vybavení
  3. 3. místo: Wienerberger – závod na výrobu cihel a pálené střešní krytiny
 

do textu 2
Zástupci Škody Auto převzali ocenění za 1. místo v kategorii Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty v Královéhradeckém kraji za rok 2023

Škola doporučená zaměstnavateli v Královéhradeckém kraji za rok 2023

  1. 1. místo: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova
  2. 2. místo: Střední průmyslová škola stavební, Hradec Králové, Pospíšilova třída
  3. 3. místo: Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Rychnov nad Kněžnou

Klub zaměstnavatelů pomáhá už od roku 2011 propojovat zaměstnavatele v celé České republice při vzájemné výměně znalostí a zkušeností. Zvláštní pozornost při aktivitách na trhu práce věnuje podpoře spolupráce firem se středními i vysokými školami.

Fotogalerie