Letošní výherce Cyklopecek poctivě soutěžil všech 11 ročníků

21. 11. 2022

Tradiční soutěž Cyklopecky Východní Čechy 2022 zná své vítěze. Na slavnostním vyhlášení výsledků jejího 11. ročníku předali organizátoři výhercům hlavní ceny – horské kolo značky Kross, poukazy do východočeských hotelů a dárkové balíčky s cyklopotřebami.

Letošní výherce Cyklopecek poctivě soutěžil všech 11 ročníků
Výherci letošního ročníku Cyklopecek.

Na cyklisty letos opět čekalo 15 tras po Královéhradeckém a Pardubickém kraji. ,,Vybírali jsme takové trasy, které vedly po méně známých i oblíbených místech a náročností vyhovovaly zkušeným cyklistům i rodinám s dětmi,“ uvedla náměstkyně hejtmana Královéhradeckého kraje pro kulturu a cestovní ruch Martina Berdychová.

„Letošního ročníku Cyklopecek se zúčastnilo 1098 soutěžících, z toho přes polovinu tvořili lidé z Pardubického kraje. S kolegy máme velkou radost, že si Cyklopecky udržují přízeň veřejnosti již 11 let. Díky této akci lidé poznávají více i méně známé turistické cíle východních Čech, a ještě si u toho mohou zasportovat. Chtěl bych také poděkovat všem organizátorům, kteří Cyklopecky připravují,“ uvedl Alexandr Krejčíř, radní Pardubického kraje zodpovědný za cestovní ruch a sport.

Princip soutěže, kterou organizovala Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu a Destinační společnost Východní Čechy, zůstal stejný. Od 1. května do 30. září museli soutěžící získat minimálně pět razítek z pěti různých tras do své hrací karty. O tom, že Cyklopecky mají své věrné fanoušky, svědčí i fakt, že 66 účastníků letošního ročníku projelo všech 15 soutěžních tras, které se lišily náročností i délkou.

Výhercem hlavní ceny, horského kola značky Kross, se stal Ota Čeřovský z Pardubic. Ten se Cyklopecek zúčastnil již pojedenácté. Společně s dalšími účastníky slavnostního předávání poděkoval organizátorům za přípravu Cyklopecek a také navrhl možná rozšíření výletních tras do budoucna.

A jaké jsou další ohlasy účastníků letošního ročníku? „Poznali jsme s manželem spousty krásných míst, prožili hodně společných zážitků a utvrdili se v tom, že u nás v Čechách je všude krásně a žijí zde báječní lidé,“ napsali děkovný dopis manželé Samkovi z Litomyšle.

Chválou nešetřila ani paní Blanka Faltusová z Prahy: „Některé výlety jsem absolvovala na kole, které od vás loni vyhrál přítel. Zavítala jsem na něm třeba i na místo, kde v listopadu proběhlo slavnostní předání výher. Moc děkuji, že tuto soutěž organizujete a motivujete tak nás, cyklisty, k objevování nových, dosud nepoznaných míst. Ve východních Čechách je totiž stále co objevovat.“

Do soutěže se zapojilo velké množství partnerů, mezi nimi CzechTourism (www.kudyznudy.cz), BIKEMAX s.r.o., Cyklopoint Pardubice, Podorlický skanzen Krňovice, Spa Resort Tree of Life Lázně Bělohrad, Zkuskuks, Merida Czech s.r.o., Kongres hotel Jezerka Seč, zámek Karlštejn, Kramářova chata na Suchém vrchu a další.

Na webových stránkách www.cyklopecky.info najdete seznam výherců, ale také všechny trasy nejen letošního ročníku soutěže, které mohou sloužit jako inspirace pro vaše výlety.

Fotogalerie