Kulturní deník provede návštěvníky po zajímavých akcích v regionu

3. 8. 2023

Zájemce o jedinečné akce v regionu provede nový zážitkový deník kulturních akcí s trvalou záštitou Rady Královéhradeckého kraje. Turisté se v praktické brožuře mohou nechat inspirovat tradičními a oblíbenými festivaly i koncerty a také díky němu lze vyhrát zajímavé ceny.

Kulturní deník provede návštěvníky po zajímavých akcích v regionu

„Královéhradecký kraj podporuje prostřednictvím trvalé záštity rady kraje 21 kulturních akcí v celém regionu. Abychom na ně upozornili, vydali jsme zážitkový kulturní deník. Nemá ale jen informovat, je navržený tak, aby si do něj mohli návštěvníci zapisovat své zážitky z akcí, schovávat vstupenky do obálky, lepit hodnotící samolepky a podobně. Proto jsme také zvolili malý formát, aby se pohodlně vešel do kapsy či do příručního zavazadla,“ uvedla náměstkyně pro kulturu Martina Berdychová.

Deník obsahuje informace o 21 kulturních akcí, které získaly trvalou záštitu Rady Královéhradeckého kraje na období 2022–2025. Každá má v deníku dvoustranu a levá strana uvádí základní informace o akci. Neobsahuje však konkrétní datum, ale jen měsíc, aby bylo možné používat deník i v příštích letech. Nechybí mapa kraje s označením místa konané akce.

Deník bude distribuován pro návštěvníky na akcích s trvalou záštitou například v infostánku, při vstupu na akci a podobně.

Elektronickou verzi deníku si můžete stáhnout v příloze. 

Soutěž pro návštěvníky

Držitelé zážitkového kulturního deníku se budou moci zúčastnit také soutěže. Přihlásit se do ní mohou až do roku 2025, a to vždy do konce každého kalendářního roku. Stačí navštívit alespoň tři akce v jednom roce a na e-mail soutez@kr-kralovehradecky.cz zaslat kopii vstupenek a vyplněné alespoň tři stránky zážitkového kulturního deníku. Pořadatelé pak v lednu následujícího roku vylosují výherce.

Královéhradecký kraj udělil trvalou záštitu Rady Královéhradeckého kraje pro období 2022-2025 celkem 21 akcím. Jejich seznam a podrobnosti je možné nalézt na krajském webu: www.kr-kralovehradecky.cz/scripts/detail.php?id=337404.

„Trvalá záštita Rady Královéhradeckého kraje je udělována nad významnými tradičními kulturními akcemi, které jsou realizovány na území Královéhradeckého kraje opakovaně minimálně pět let a významně přispívají k rozvoji kulturního života v regionu. Malé i velké tradiční akce mohou díky podpoře kraje navýšit svůj rozpočet pro danou akci nebo zafinancovat její jednotlivou část,“ doplnila Martina Berdychová.

Soubory ke stažení

Fotogalerie