Klicperovo divadlo exklusivně uvede polský muzikál Daisy

2. 11. 2022

Klicperovo divadlo bude v pátek 4. listopadu na hlavní scéně hostit polské divadlo Teatr Dramatyczny im. Jerzego Szaniawskiego z Valbřichu, které v Hradci Králové exklusivně uvede muzikál Daisy.

do textu

Tento velkolepý muzikál vypráví příběh o princezně Daisy, která byla princeznou Dianou své doby. Znala se s panovníky mnoha evropských zemí. Lidé ji milovali a chválili. Byla hodná, starostlivá, tvrdohlavá a vtipná. Její život je propleten do dějin 20. století stopou výraznou a nesmazatelnou.

Fascinující příběh této výjimečné osobnosti zpracovalo divadlo ve Valbřichu ve formě spektakulárního a hravého muzikálu s živou kapelou na jevišti. Chytlavé melodie a taneční čísla tak diváky přivedou mezi politiky a společenskou smetánku, do příběhu o soucitu, lásce, odvaze a naději, které je v dnešní době pořád zapotřebí. Muzikál je uváděn s českými titulky.

Klicperovo divadlo navázalo s divadlem z Valbřichu, který je partnerským městem Hradce Králové, užší spolupráci. Hradecké divadlo tak čeká v příštím roce hostování v Polsku. Zároveň se na příští rok připravuje i společný projekt obou divadel.

Muzikál se uskuteční již tento pátek 4. listopadu na hlavní scéně. Vstupenky je možné zakoupit on-line, nebo na prodejních místech.     

do textu 2