Cyklopecek se zúčastnilo přes 1 200 lidí

15. 11. 2021

Skončil desátý ročník soutěže Cyklopecky, která nabídla patnáct okruhů po zajímavých místech v Královéhradeckém a Pardubickém kraji. Letos se zapojilo přes 1 200 soutěžících a během slavnostního vyhlášení si desítka aktivních cykloturistů odnesla ceny v hodnotě přesahující 100 000 korun.

Cyklopecek se zúčastnilo přes 1 200 lidí
Výherci letošního ročníku soutěže Cyklopecky 2021.

„Díky spolupráci s Pardubickým krajem jsme mohli pro cyklisty všech výkonnostních kategorií připravit tipy na 15 výletů po zajímavých místech, které vedly nádhernou krajinou. Cykloturistiku budeme i v následujících letech aktivně podporovat, a to nejen pomocí budování dalších cyklostezek, ale i pomocí propagačních akcí, jako jsou například Cyklopecky,“ uvedla náměstkyně pro kulturu a cestovní ruch Martina Berdychová.

Letošní ročník trval od 1. června do 30. září. Soutěžící museli získat alespoň pět razítek do hrací karty z míst na některých z 15 připravených cyklotras v Královéhradeckém a Pardubickém kraji. Náměty na výlety připravovali pořadatelé tak, aby vedly i po turisticky méně exponovaných místech a připomněly i skryté klenoty obou regionů. Zájemci tak mohli navštívit například zříceninu hradu Břecštejn, Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují, rozhlednu Osičinu a desítky dalších míst.

„Na počtu soutěžících je vidět, že i po tolika letech je tato letní cestovatelská soutěž stále v oblibě. Letošního ročníku se zúčastnilo 1241 soutěžících a dvaceti vylosovaným výhercům jsme předali zajímavé ceny. Díky sbírání soutěžních razítek poznávají cykloturisté známá i méně známá místa obou krajů a napomáhají tak rozvoji cestovního ruchu v regionu,“ řekl radní Pardubického kraje zodpovědný za cestovní ruch a sport Alexandr Krejčíř.

Soutěžící hráli o pět jízdních kol MERIDA, pět pobytů ve východních Čechách a další hodnotné ceny. Letošního ročníku se zúčastnilo 1241 cykloturistů, z toho 54 účastníků projelo všech 15 tras a získali tak speciální cenu.

Soutěž pořádala Centrála cestovního ruchu Královéhradeckého kraje, z.s. společně s Destinační společností Východní Čechy a ve spolupráci s Královéhradeckým krajem, Pardubickým krajem a destinačními managementy turistických oblastí obou krajů.

Na webových stránkách www.cyklopecky.info lze nalézt trasy z letošního i loňského ročníku, které lze využít jako tip na třicet výprav k objevování nových míst.

Fotogalerie