Česko-americká televize slaví 18 let. Američanům ukazuje krásy Česka i jeho kuchyni

3. 6. 2021

Letos je to 18 let, co rodák z Jižní Moravy John Honner začal na amerických televizních obrazovkách vysílat pořady o České republice. Czech-American TV si za tu dobu oblíbily miliony amerických domácností, kterým televize představuje nejen českou kulturu a zajímavá místa, ale také tradiční českou gastronomii.

„Chci poukázat na to, jak krásné místo Česká republika je. Přiblížit cizincům, kde se nachází, a co je možné kromě světově známé Prahy v zemi vidět a navštívit. Jednotlivé pořady jsou nadčasové. Jedná se vlastně o dlouhodobou kampaň zacílenou hlavně na lidi v zámoří,“ objasňuje John Honner, který v květnu navštívil Královéhradecký kraj a s náměstkyní pro kulturu a cestovní ruch Martinou Berdychovou jednal o další spolupráci.

Na pořadech se totiž kromě nadšenců (sám její zakladatel to má jako koníček) podílí české regiony, města a také studenti českých univerzit.

Hlavním posláním Czech-American TV je rozšířit povědomí o České republice, ukázat české regiony, zviditelnit zajímavé destinace a také přiblížit české kulturní dědictví. V současné době se televize soustředí i na trend tzv. „gastroturistiky“, přičemž divákům představuje nejznámější lokální recepty. Toto veřejné a nekomerční vysílání má formu pravidelných pořadů, ve kterých se anglicky mluvící divák dozví informace o českých regionech, městech nebo památkách. Všechny pořady jsou proto vysílány v anglickém znění.

Pokud jste zvědaví, co vše o našem kraji televize vysílá, můžete zavítat na její web: https://catvusa.com/

Fotogalerie