V Domově pro seniory v Pilníkově oslavili 100. a 102. narozeniny

3. 12. 2013 Autor: Jaroslav Blažek

Hned dvě obyvatelky Domova pro seniory v Pilníkově začátkem prosince oslavily své narozeniny v úctyhodném věku 100 a 102 let.

Starší z oslavenkyň paní Štefanie Škvrnová se narodila 7. 12. 1911 ve Slovenské obci Horná Súča v Bílých Karpatech na Česko – Slovenském pomezí v okrese Trenčín. V roce 1927, když jí bylo 15 let, se s rodiči přestěhovala na Trutnovsko, kde prožila většinu času hlavně ve Starých Bukách. Celý život pracovala na polích a v lese, a také se ráda starala o svoji zahradu. Měla dva syny.

Mladší z oslavenkyň, „teprve“ stoletá, paní Anna Hamplová se narodila 2. 12. 1913 V Temném Dole. Později žila v Horním Maršově, odkud také přišla do pilníkovského domova pro seniory. Nejprve pracovala ve výrobě šperků v Horním Maršově a později také v Texlenu. Vždy ale chodila do práce pěšky.

K jejich výročí jim jako první samozřejmě popřála jejich rodina a za zaměstnanci DPS Pilníkov v čele s ředitelem domova Vítem Petirou.

Vzhledem k velkému množství gratulantů byla oslava rozložena do dvou dnů. V pátek 29. 11. 2013 gratulovali a za Královéhradecký kraj popřáli mnoho zdraví náměstek hejtmana královéhradeckého kraje Otakar Ruml, Josef Lukášek, krajský radní zodpovědný za sociální oblast a Jiří Vitvar, vedoucí odboru sociálních věcí.

V pondělí dorazili hosté z bližších míst – Pavel Trpák, předseda výboru zdravotního královéhradeckého kraje a senátor Parlamentu ČR, Zdeněk Ondráček, člen zastupitelstva KHK a poslanec PČR, Robin Böhnisch, poslanec PČR a samozřejmě přišli poblahopřát i zástupci města Pilníkov starosta Jiří Haken a zastupitel Luboš Balcar.

Fotogalerie