Kuks bojuje o nejmagičtější místo Česka. A zatím vítězí!

23. 10. 2013 Autor: Vendula Štěpánková, Revitalizace KUKS o.p.s.

Genius loci. Magické místo s jedinečnou atmosférou. Právě v této kategorii nominovala agentura CzechTourism barokní areál Kuks a Braunův Betlém v soutěži Destinacze 2013. Kuks s celkovým počtem více než 5 tisíc hlasujících zatím vítězí a v absolutním pořadí je třetí. Do této chvíle ho porazily pouze vinařské stezky jižní Moravy a Rychlebské stezky.

Agentura CzechTourism hledá ta nejlepší místa v Česku. Odborná porota vybrala do prestižní soutěže Destinacze 2013 také barokní areál Kuks a Braunův Betlém. Kuks zatím ve své kategorii „Genius loci - Nejmagičtější místo“ suverénně vítězí. Daleko za sebou dosud nechává jedinečnou stavbu se skleněnou střechou, kostel Nanebevzetí Panny Marie v Neratově, dalšího zástupce Královéhradeckého kraje. Kuks soupeří ještě s adventní Olomoucí, lázněmi v Litomyšli a židovskou čtvrtí se hřbitovem v Třebíči.

„Nominace nás těší o to víc, že nebyl vybrán jenom samotný Kuks, ale také nedaleký a často opomíjený Braunův Betlém,“ řekl Martin Puš, vedoucí projektový manažer společnosti Revitalizace KUKS.

Hlasovat pro Kuks můžete i Vy, a to na webu www.destinacze2013.cz. Každý účastník se zařazuje do slosování o nezapomenutelný pobyt v hodnotě 10 000 Kč.

Fotogalerie