Kraj jedná o sloučení dvou středních škol ve Dvoře

23. 9. 2013 Autor: Imrich Dioszegi

Vedení krajského školství nakročilo ke sloučení gymnázia a střední školy informatiky a služeb ve Dvoře Králové nad Labem. Pod jednou střechou by měly být školy odolnější vůči rostoucímu poklesu počtu žáků, otevře se například možnost rozšířit výuku cizích jazyků, nabídnout širší škálu volitelných předmětů. Případné sloučení se navíc v žádném případě nedotkne ani stávajících žáků ani pedagogů. Vznikne silnější, stabilnější škola, která si lépe poradí s úbytkem žáků i finančními prostředky.

Krajská radní pro školství Táňa Šormová již projednala předběžný záměr sloučení s řediteli obou středních škol, které spravuje Královéhradecký kraj.

„Tento chystaný krok vyplývá z dlouhodobého záměru krajského školství, který přizpůsobuje školskou síť stále pokračujícímu poklesu počtu žáků na středních školách. Kvůli úbytku žáků se během posledních čtyř let slučovaly v kraji některé školy a vzhledem k očekávanému vývoji je nutné v tomto směru pokračovat,“ uvedla krajská radní Táňa Šormová.

Možné sloučení škol by měl projednat školský výbor KHK, krajská rada a krajské zastupitelstvo. Pokud by ke sloučení dvorského gymnázia a střední školy došlo, jeden silný subjekt by ve Dvoře mohl vzniknout nejdříve o prázdninách příštího roku.

Fotogalerie