Po roce zpět

19. 2. 2024 Autor: Martina Svatoňová

Po roce a pár dnech vedly kroky hejtmana Martina Červíčka a náměstka Arnošta Štěpánka zpět do olympijských měst, do Špindlerova Mlýna, Vrchlabí, Nové Paky a Trutnova. Partnerská města ODM 2023 si rozdělila krajskou dotaci přes 4 miliony korun. Jde o peníze, které se podařilo ušetřit z rozpočtu her a vedení kraje rozhodlo, že patří jim.

„Vrátili jsme se po roce do míst průběhu olympiády dětí a mládeže, která byla po organizační stránce a díky perfektnímu sportovnímu zázemí ohodnocena jako jedna z nejúspěšnějších za dvacet ročníků jejího trvání. Znovu jsme vedení měst a zástupcům areálů poděkovali za zápal, nasazení a pomoc při přípravě a konání her a zajímalo nás využití více jak 4 milionů, které jsme mezi partnerská města rozdělili na podporu mládežnického sportu. Došlo i na otázky možné krajské pomoci v plánech rozvoje sportu v těchto lokalitách i na úvahu ujmout se pořadatelství ODM do budoucna. Je to hodně práce a mě příjemně potěšila vstřícnost všech zúčastněných,“ řekl hejtman Martin Červíček.

V Nové Pace brázdí repasovaný stroj sjezdovku a lyžařské tratě, Špindlerův Mlýn za krajské peníze vyměnil povrch hřišti na sídlišti Bedřichov, v Trutnově na zimním stadionu využijí milion na rekonstrukci a opravu šaten, výměnu osvětlení a oken ve staré budově. Ve Vrchlabí dotace pomůže s nákupem nové rolby.

„Z plánovaného rozpočtu na organizaci olympiády jsme ušetřili přes 4 miliony korun, a to i při zajištění co nejlepších podmínek pro sportovní soutěže, ubytování, stravování a dopravu účastníků. Těší mě, že jsme rozhodli o jejich využijí ve prospěch sportu“, doplnil náměstek Arnošt Štěpánek.

Fotogalerie