Olympiáda dětí a mládeže ve Špindlu se kvapem blíží. Radní si prohlédli její přípravy

5. 12. 2022

Rada Královéhradeckého kraje jednala mimořádně ve Špindlerově Mlýně, kde už v lednu vypukne 20. olympiáda dětí a mládeže. Kromě představení organizace a příprav si radní prohlédli sportoviště ve Špindlerově Mlýně a Vrchlabí, kde porovnají síly mladí lyžaři, snowboardisté, biatlonisté, běžkaři a uskuteční se tu také disciplína zimního orientačního běhu.

1

Kromě sportovišť je v ostré fázi také příprava ubytování a další zázemí olympiády. To hlavní vznikne ve Špindlerově Mlýně ve vojenské zotavovně Volareza, která se od 22. do 26. ledna promění v Olympijský dům. Vedle sportovních klání bude celý týden nabitý také doprovodným programem a do 4 měst Krkonoš se sjede přes 1700 mladých sportovců, kteří se utkají v 10 disciplínách.

2

„Těší mě, že můžeme mladým sportovním talentům z celé republiky nabídnout zázemí našich zimních středisek Špindlerova Mlýna a Vrchlabí i sportovišť v Trutnově a Nové Pace. Uděláme maximum pro to, aby organizace her proběhla ke spokojenosti všech účastníků. Věřím, že si všichni z našeho kraje odvezou nejen radost ze svých sportovních výkonů, ale také nezapomenutelné zážitky z krásných Krkonoš,“ řekl hejtman Martin Červíček.

Nový rok je za rohem a my se těšíme na tuto jedinečnou sportovní událost. Teprve podruhé v historii se ODM uskuteční v našem kraji a my doufáme, že si od 22. do 26. ledna uděláte čas a přijede fandit. Tak v lednu ve Špindlerově Mlýně na viděnou.

3