Knižní ohlédnutí za úspěšnou výpravou krajských sportovců na ODM

9. 8. 2023 Autor: Martina Svatoňová

Půl roku po Olympiádě dětí a mládeže 2023, která se konala v lednu ve Špindlerově Mlýně, přináší Královéhradecký kraj fotografickou knihu jako vzpomínku na historicky nejúspěšnější olympiádu za dvacet let trvání projektu. Díky umístěným QR kódům je interaktivní a sportovcům z krajské výpravy připomene atmosféru zimních sportovišť, stadionů a olympijského dění.

„Kniha plná fotografií zachycuje báječnou atmosféru zimních olympijských her v našem kraji a její důležité momenty. Je oslavou mládežnického sportu a smyslu pro fair play. Sportovcům připomene nejlepší okamžiky her i emoce, které prožívali. Také v ní najdou statistické údaje, výsledky soutěží, ale i zobrazenou krásu zimních Krkonoš. Věřím, že kniha jako vzpomínka na velký úspěch sportovce potěší a osobně si přeji, aby se jim všechny sny, a nejen ty sportovní, do puntíku splnily,“ řekl hejtman Martin Červíček.

Novinkou v knize je umístění OR kódů s odkazy na videa, fotogalerii a krajské webové stránky, které budou postupně informovat o účasti krajských výprav v příštích ročnících olympiád.

„Díky QR kódům kniha nemusí pouze ležet v knihovně, ale sportovci mohou být s olympiádou stále v kontaktu, podívají se na videa, která je přenesou se zpět do průběhu soutěží i medailových ceremoniálů a na další fotografie, pro které již v knize nebylo místo,“ řekl náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek za gesci sportu s tím, že kniha je poděkováním za vynikající sportovní výkony, trenérům za přípravu na reprezentaci kraje a poslední symbolickou tečkou za touto úspěšnou akcí. Tisk a sazbu zajistila Střední průmyslová škola Otty Wichterleho z Velkého Poříčí.                     

Po jednom výtisku získá každý reprezentant krajské výpravy, ale také trenéři, představitelé partnerských měst, vlajkonoška a ambasadorka Eva Adamczyková, moderátor zahajovacího ceremoniálu Roman Šebrle, zástupci Českého olympijského výboru, sportovní svazy, autoři loga, poháru, dortů a medailí. Několik knih obdrží zapojené školy, vedoucí sportovních výprav ostatních krajů a část půjde do informačních center a knihoven v regionu.

Jubilejní 20. Olympiáda dětí a mládeže se konala od 22. do 26. ledna ve Špindlerově Mlýně a výprava Královéhradeckého kraje získala v pořadí hodnocení všech krajů republiky historicky poprvé první místo. Další, tentokrát však letní hry Olympiády dětí a mládeže, se uskuteční v Jihočeském kraji v červnu 2024. Výprava sportovců Královéhradeckého kraje určitě chybět nebude.

Knižní ohlédnutí za úspěšnou výpravou krajských sportovců na ODM

Knižní ohlédnutí za úspěšnou výpravou krajských sportovců na ODM

Knižní ohlédnutí za úspěšnou výpravou krajských sportovců na ODM

Knižní ohlédnutí za úspěšnou výpravou krajských sportovců na ODM