Hotel VZ Bedřichov se promění v olympijský dům

5. 12. 2022

Jubilejní X. Hry zimní olympiády dětí a mládeže (ODM) odstartují 22. ledna 2023 na zimním stadionu v Hradci Králové. O den později se ve Špindlerově Mlýně otevře olympijský dům. V ten se promění vojenská zotavovna Hotel VZ Bedřichov. Sportovcům a návštěvníkům her nabídne během čtyř dní doprovodné akce a na venkovním podiu se odehrají i medailové ceremoniály.

1

„Přejeme si, aby si mladí sportovci a návštěvníci olympiády, která se uskuteční v našem největším zimním středisku v Krkonoších, užili nejen závody a fandění, ale aby zajímavě strávili svůj volný čas a měli také prostor, kde by se mohli setkávat a s ostatními sdílet své dojmy a zážitky. Také nabídneme doprovodný program, například besedy s významnými sportovci, kdy k dispozici máme kinosál pro 150 osob. Pro návštěvníky olympijského domu budou připraveny propagační materiály a upomínkové předměty, které si odnesou jako památku na hry v Královéhradeckém kraji,“ uvedl náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek, který má ve své gesci školství a sport.

Vstup do olympijského domu bude pro sportovce a návštěvníky olympiády zdarma, a to každý den od 9 do 21 hodin. Kromě odpočinkové zóny, info pointu pro účastníky i veřejnost a doprovodných aktivit organizovaných ČOV, partnery akce a kraje, se na venkovním pódiu umístěném před olympijským domem odehrají podvečerní medailové ceremoniály, během kterých převezmou sportovci medaile za své výkony. Na závěr olympijských her se zde uskuteční jejich slavnostní zakončení.

2

„Nosnou myšlenkou ODM 2023 je společné ubytování většiny sportovců krajských výprav na jednom místě tak, aby se posílila soudržnost a propojení celé krajské výpravy. V olympijském domě bude ubytována část sportovců a vedoucích krajských výprav, kteří mají své závody přímo ve Špindlerově Mlýně, a také sportovci běžecký disciplín sportujících ve Vrchlabí,“ doplnil náměstek Štěpánek. Ubytování sportovců v dalších městech je zajištěno převážně v krajských ubytovacích zařízení, a to v internátech středních škol.

ODM se v Královéhradeckém kraji uskuteční od 22. do 26. ledna 2023. Jejich slavnostní zahájení bude v neděli 22. ledna na zimním stadionu v Hradci Králové. Po skončení programu se účastníci her rozjedou na svá ubytování do zimních středisek Krkonoš.