Turistický portál Královéhr. kraje

Úvodní stránkaZa kulturouKina

KINA

Kino Luník, Červený Kostelec

Kino Luník bylo otevřeno po rekonstrukci budovy v roce 1959. V současnosti je využíváno k promítání filmových představení v průměru 4x týdně. Odehrávají se v něm také loutková představení, zkoušky Městské dechové hudby, zkoušky Originálního Kosteleckého Dechového Orchestru, představení pro školy, koncerty, přednášky apod.

www.cervenykostelec.cz


Kino 70, Dobruška

Společenské centrum – kino 70 je nově zrekonstruované, víceúčelové zařízení města Dobrušky, tedy jeho organizační složky – Kulturní zařízení města Dobrušky (KZMD). Vedle velkého sálu kina a divadla je možné využít malý sál, který slouží jako příležitostná galerie, výstavní a přednášková síň. Své služby taktéž nabízí nově otevřená Kinokavárna.

www.mestodobruska.cz


Kino Svět, Dvůr Králové nad Labem

Kino Svět provozuje Hankův dům, MKZ. Hrací profil kina je úterý – čtvrtek, sobota - neděle. Kromě běžné projekce promítáme filmy pro školy všeho typu a artové filmy. Kino je také místem výstav, přednášek, koncertů a od roku 2011 i dějištěm celostátní soutěže amatérských filmů JUNIORFILM-memoriál Jiřího Beneše, jehož pořadatelem je DDM Jednička Dvůr Králové n. L. Kino je vybaveno novými sedačkami a zvukem DOLBY DIGITAL EX. Diváci a návštěvníci si mohou posedět v příjemné kavárně.

www.hankuv-dum.cz


ARTKINO CENTRÁL, Hradec Králové

Artkino Centrál, Hradec Králové

ARTKINO CENTRÁL je projekt sdružení Pro-Centrál o.s. založeného roku 2003 jako „dceřiné sdružení“ o.s. Pro-Aero, které provozuje kino Aero v Praze. Více než osm let po přeměně na kino evropského artového typu je Centrál největším filmovým klubem ve východních Čechách a také regionálním premiérovým kinem a koordinátorem Asociace českých filmových klubů. Na jaře 2004 bylo kino zařazeno do prestižní sítě evropských kin EUROPA CINEMAS. Kino je také místem setkávání, výstav, workshopů, přednášek, koncertů. Diváci a návštěvníci navíc mohou posedět v příjemné kavárně.

www.kinocentral.cz


Centrum Mladých, Hradec Králové

Centrum Mladých, Hradec Králové

Centrum mladých, Průběžná 1752 je víceúčelové kulturní zařízení, které vzniklo po drobných stavebních úpravách z Kina mladých v Malšovicích. Sál s kapacitou 100 míst při stolovém uspořádání a 150 míst při divadelním uspořádání je vhodným prostředím nejenom pro pořádání malých divadelních, hudebních programů, ale i pro pravidelné schůzky spolků, zájmových kolektivů, tanečních souborů a kroužků a pro uskutečnění dalších kulturních a společenských akcí. Své sídlo zde nalezl i vynikající taneční soubor T-BASS Hradec Králové a řada dalších kolektivů.

http://adalbertinum.cz/HKVSw5cm.html


Letní kino, Hradec Králové

Letní kino, Hradec Králové

Letní kino ŠIRÁK, na Orlickém nábřeží v Hradci Králové je krásný přírodní areál v centru města s kapacitou až 700 míst k sezení, se sociálním zázemím, restaurací Širák, které slouží i dalším organizátorům pro pořádání koncertů a festivalů. Od roku 2004 filmové projekce v červenu,červenci a srpnu zabezpečuje a LK Širák provozuje Hradecká kulturní a vzdělávací společnost. Do Letního kina Širák můžou návštěvníci za každého počasí, s kolem, kočárkem, se psem, s pivem i se zmrzlinou i s možností zapůjčení deštníků a teplých dek.

www.adalbertinum.cz/letnikino


Multikino CineStar, Hradec Králové

Multikino Cinestar – 8 kinosálů s celkovou kapacitou 1561 diváků, které se nachází v obchodním centru Futurum. Multikino je vybaveno moderní technologií pro digitální a 3D projekce. Z 365 dní v roce je zavřeno pouze 24. 12. Standardní program nabízí denně výběr z 10 – 18 různých filmů. Kromě filmového programu multikino divákům nabízí i speciální projekce (dámské jízdy, dětské neděle, regionální premiéry za účasti tvůrců a herců, půlnoční premiéry megahitů, festivalové projekce atd.) Každé pondělí zvýhodněné vstupné po celý den. Další výhody poskytuje členství v CineStar Clubu.

www.cinestar.cz


Biograf na Špici, Hořice v Podkrkonoší

Biograf Na Špici v Hořicích je organizační složkou Domu kultury Koruna (http//koruna.horice.org), příspěvkové organizace Města Hořice. Budova kina byla postavena v roce 1970 jako jedno z mála 70mm kin. Disponuje sálem se 300 místy a rozlehlým vestibulem s občerstvením a výstavními prostory. Kromě filmových projekcí, které probíhají 3-4 x týdně je sál využíván též pro přednášky a další kulturní a společenské akce.

www.biografnaspici.webnode.cz


Kino, Hostinné

Kino Hostinné promítá na 35mm kopiích a kapacita činí 285 míst. Pořádají se zde divadelní představení a menší koncerty.

www.hostinne.info


Kino M.A.J., Hronov

Kino M.A.J., Hronov

Jiráskovo divadlo, které je dominantou hronovského náměstí, slouží mimo jiné také jako kinosál. Kino M.A.J. Hronov v současné době hraje nepravidelně. Většinou pro školy.

www.mestohronov.cz


Kino Panorama, Chlumec nad Cidlinou

Divadlo Klicperův dům Chlumec nad Cidlinou uvádí kromě divadelních také filmová představení pro dospělé a děti. Pořádá koncerty, výstavy, přednášky. Divadlo Klicperův dům provozuje Město Chlumec nad Cidlinou. V roce 2006 došlo ke kompletní rekonstrukci bývalého kina „Panorama“ na multifunkční kulturní zařízení. Program je vytvářen pro jednotlivé měsíce s upoutávkou na měsíc další.

www.chlumecnc.cz


Kino Vlast, Janské Lázně

Kino Vlast, Janské Lázně

Kino Vlast Janské Lázně je zřízeno a provozováno městem Janské Lázně. Nachází se uvnitř komplexu budov Městského úřadu Janské Lázně a ředitelství Státních léčebných lázní, s.p., který byl v roce 1983 přistavěn k historické budově secesní Kolonády přímo v centru města. Sál městského kina je bezbariérový a pojme celkem 263 návštěvníků. Uskutečňují se zde kromě klasických filmových projekcí koncerty, divadelní představení a přednášky a v jeho předsálí také výstavy či prodejní akce. Diváci mohou využít posezení v přilehlé stylové restauraci Café Biograf.

www.janske-lazne.cz/cs/obcan-navstevnik/kultura/kino


Biograf Český ráj, Jičín

Biograf Český ráj má v Jičíně již pětaosmdesátiletou tradici. Léta zde byla konána činoherní, operetní

i operní představení. Dnes slouží výhradně potřebám kina. Od 1. 3. 2005 provozují biograf Kulturní zařízení města Jičína. V současné době se biograf postupně připravuje na digitalizaci obrazového řetězce, instalaci 3D projekčního zařízení a upgrade zvukového systému na nejmodernější systém ozvučení filmu.

www.kzmj.cz/biograf


Kino, Kopidlno

Jedním z kulturních zařízení jičínského okresu je kopidlenské kino. Zřizovatelem a zároveň i provozovatelem je město Kopidlno. Kino Kopidlno patří k těm starším a je umístěno v budově Radnice. Kino promítá jak klasické, tak širokoúhlé filmy. Hracím profilem jsou dva dny v měsíci. Kapacita kina je 200 návštěvníků. V prostorách sálu kina se mimo samotných představení pořádají besedy se známými osobnostmi, koncerty, divadelní představení, přednášky. Kino využívají i kopidlenské školy pro své aktivity.

www.kopidlno.cz


Kino, Lázně Bělohrad

Kino v Lázních Bělohradě funguje od roku 1932, kdy byla postavena nová sokolovna a kdy dostala tehdejší místní Obec sokolská licenci na provozování kina. Po bohatých letech provozu malých kin, došlo po roce 2000 k redukci představení a kino v Lázních Bělohradě od té doby promítá nepravidelně. Přesto se podařilo kino ve městě udržet a najít mu pravidelné návštěvníky.

www.lazne-belohrad.cz/kultura/kino


Kino Radnice, Mlázovice

Kino Radnice v Mlázovicích je jedno z nejmenších "kamenných" kin v České republice, které si zachovalo přízeň diváků i v dnešní době. Jeho provozovatelem je městys Mlázovice. Program kina je zaměřen především na české tituly, uváděné filmy jsou pečlivě vybírány. Kino je divácky přívětivé, očekávejte kvalitní obraz i zvuk. Návštěvníci mají možnost bezplatného parkování před budovou, po představení se lze občerstvit v sousední vyhlášené Restauraci Radnice. Ceny vstupenek patří k nejnižším v kraji.

www.mlazovice.cz


Kino, Nová Paka

Kino v Nové Pace promítá každý týden od středy do soboty ve večerních hodinách.

www.kultura-novapaka.cz


Kino, Nový Bydžov

Kino, Nový Bydžov

Jiráskovo divadlo v Novém Bydžově funguje jako víceúčelové kulturní zařízení – odehrávají se zde tedy kromě představení divadelních také představení filmová, zároveň také koncertní pořady, výstavy apod. V roce 2012 by mělo být divadlo vybaveno digitální technologií pro projekci 2D a 3D filmů.

www.jiraskovodivadlo.cz


Kino, Rtyně v Podkrkonoší

Kino Rtyně v Podkrkonoší bylo vybudováno v roce 1960 na základech bývalé stodoly hospodářství Na Rychtě, kde mimo jiné sídlil rtyňský rychtář Antonín Nývlt, vůdce selského povstání v roce 1775. Kino je jednosálové s kapacitou 149 míst. Od roku 2006 má kino nainstalovanou digitální technologii a stalo se vůbec prvním digitálním kinem v Česku. Kromě filmových projekcí je sál využíván také pro koncerty, divadelní představení, přednášky, taneční vystoupení a další akce.

www.rtyne.cz


Kino, Špindlerův Mlýn

Městské kino Špindlerův Mlýn má opravdu dlouholetou tradici. Promítá se zde již několik desetiletí a za svou dlouholetou tradici provoz nebyl téměř přerušen. V současné době se promítá v kinosále vojenské zotavovny Bedřichov. Provozovatelem kina je městský úřad, který také zpravuje Osvětovou besedu. Ta pořádá v kinosále divadelní představení pro ty nejmenší a mnoho dalších kulturních akcí a konferencí.

www.mestospindleruvmlyn.cz


Kino, Týniště nad Orlicí

Kino v Týništi nad Orlicí promítá filmová představení čtyřikrát v měsíci.

www.tyniste.cz


Kino Vesmír, Trutnov

Kino Vesmír se nachází v Revoluční ulici čp. 20 v Trutnově. Je jedním z oddělení kulturního zařízení -Společenského centra Trutnovska pro kulturu a volný čas. Filmy se promítají šest dní v týdnu (úterý–neděle), pondělky – jednou za 14 dní – jsou věnovány cestopisným pořadům. Sál kina je možné si pronajmout – většinou se jedná o dopolední akce pro školy, které pořádají jiné organizace. Je však možné zajistit si pronájem i na odpolední či večerní hodiny. Kapacita sálu je 380 míst, není bohužel bezbariérový přístup.

www.uffo.cz


Kino Mír, Úpice

Kino Mír, Úpice

V prostorech divadla v Úpici je v provozu také kino.

www.divadloupice.cz


Kino, Vrchlabí

O provoz kina ve Vrchlabí se stará Divadelní klub Vrchlabí, který funguje od roku 2010. Hlavním cílem klubu je poskytnout zázemí pro komorní divadelní představení, provoz kina a jiné produkce menšího rozsahu.

www.muvrchlabi.cz


Kino Rabštejn, Kostelec nad Orlicí

Kino Rabštejn Kostelec nad Orlicí, Palackého náměstí 36 – kinokavárna, sídlí ve Sdruženém klubu Rabštejn. Kino promítá několikrát v měsíci.

www.kostelecno.cz


ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO