Portál sociálních služeb

Sociální službyInformace pro poskytovatele služebRozvojové projektyŽijeme v komunitě 2

Žijeme v komunitě fáze 2

Logo - Spolufinancováno EU

19. 1. 2023 Autor: Iveta Kazdová

Od 1.října 2022 byla zahájena realizace projektu Žijeme v komunitě fáze 2, který je podpořen Evropskou unií z Operačního programu Zaměstnanost plus.

Projekt se zaměřuje na poskytování sociálních služeb domovy pro osoby se zdravotním postižením (§ 48 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách) poskytovaných po transformaci pobytových zařízení ústavního typu a nově zakládaných kapacit pobytových služeb sociální péče komunitního charakteru. Realizace projektu navazuje na investiční projekty v rámci IROP, které připravily a připravují zázemí pro klienty.

V rámci projektu bude podpořen provoz 2 domácností služby DOZP komunitního charakteru s celkovou kapacitou 12 lůžek v lokalitě Třebechovice pod Orebem, které vznikají v rámci transformace služby domov pro osoby se zdravotním postižením Ústavu sociálně péče pro mládež Kvasiny.

Dále bude podpořen provoz 3 nově vybudovaných domácností DOZP komunitního charakteru s kapacitnou 18 lůžek, které vzniknou v lokalitě Hradec Králové. Poskytovatelem služby je Domov Dědina Opočno. Aktivita navazuje na předpokládané dokončení investičního projektu a předání stavby do užívání v září 2023.

Předpokládané náklady na realizaci projektu jsou 49.148.325,63 Kč po dobu trvání projektu 3 roky.

Žijeme v komunitě fáze 2   Žijeme v komunitě fáze 2