Portál sociálních služeb

Sociální službyInformace pro poskytovatele služebRozvojové projektyŽijeme v komunitě 1

Projekt Žijeme v komunitě fáze 1

Logo - Spolufinancováno EU

1. 4. 2022

Od 1. dubna 2022 byla zahájena realizace projektu Žijeme v komunitě fáze 1. Jedná se o zahájení prvního projektu, který je nově připravovaný do Operačního programu Zaměstnanost plus.

Projekt se zaměřuje na poskytování sociálních služeb chráněné bydlení pro osoby se zdravotním postižením a duševním onemocněním a domova pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných po transformaci pobytových zařízení ústavního typu a nově zakládaných kapacit pobytových služeb sociální péče komunitního charakteru. Realizace projektu navazuje na ukončené investiční projekty v rámci IROP, které připravily zázemí pro klienty.

V rámci projektu bude podpořen provoz 8 domácností chráněného bydlení, které vznikají v rámci transformace služby domov pro osoby se zdravotním postižením Ústavu sociálně péče pro mládež Kvasiny.

Druhým poskytovatelem v rámci projektu je DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU, kde budou podpořeny 2 domácnosti chráněného bydlení v lokalitě Náchod.

Zahájení projektu je před podáním žádosti o podporu z OPZ+, protože je třeba zabezpečit plynulé zabezpečení poskytování služeb. Předpokládané náklady na realizaci projektu jsou 53 234 207,91 Kč po dobu trvání projektu 3 roky.

Projekt Žijeme v komunitě fáze 1   Projekt Žijeme v komunitě fáze 1