Turistický portál Královéhr. kraje

Úvodní stránkaPohádkové postavy

Pohádkové akce v Kladském pomezí

V průběhu celého roku se v Kladském pomezí koná řada akcí, kde se máte možnost setkat s postavami pověstí, legend a příběhů tohoto kraje. Mají pro malé návštěvníky připravené soutěže, výlety do historie, odměny a hlavně pořádnou kopu zážitků, které si odtud přivezou.

Pohádkový les na Vysokově

kdy: začátkem června

– každý rok, začátkem června se na Vysokově (cca 5 km od Náchoda) koná pohádkový les. Na trase dlouhé zhruba 3 km je rozloženo zhruba 18 stanovišť s pohádkovými postavičkami. Pro děti jsou dále připraveny dobroty, závěrečná odměna, možnost projížděk na koních či lodičkách. Více informací na www.vysokov.cz.

Vodnické slavnosti na Broďáku

kdy: během letních prázdnin

Každoročně se o letních prázdninách na rybníku Broďák u Červeného Kostelce konají vodnické slavnosti. Hlavním vodníkem je vodník Brodík, který se svou rodinou provází děti vodními soutěžemi. Nechybí závěrečné odměny a souboj pro dospělé. (Bližší informace: mksck@mksck.cz)

Oživlé postavy v Babiččině údolí

kdy: začátkem června, začátkem prosince

Začátek června je ten nejpříhodnější čas potkat v Ratibořicích, Babiččině údolí, babičku s vnoučaty, paní kněžnu s princeznou Hortenzií, pana mlynáře či Viktorku a další. Celý týden totiž toto údolí ožívá postavami z knihy Babička od Boženy Němcové.

Začátkemkem prosince při prohlídce adventně a vánočně vyzdobených interiérů zámku vás přijme paní kněžna a zámečtí úředníci a služebnictvo vás seznámí s adventními a vánočními zvyky první poloviny 19. století na panském sídle. V Babiččině údolí jsou k vidění svátečně vyzdobené objekty Starého bělidla a Rudrova mlýna.

Více informaci najdete na www.zamekratiborice.cz

Prohlídky zámku v Náchodě s Černou paní

Chcete zažít netradiční prohlídku náchodského zámku ve večerních hodinách? Společnicí vám bude Černá paní a její služebnictvo. Prohlídky se konají několikrát během roku. Více informací na www.zameknachod.cz

Barunčina škola aneb Když chodila B. Němcová do školy

kdy: květen, červen

V prostředí staré roubené školy, kterou spisovatelka v dětství navštěvovala, se každoročně v květnu a červnu můžete setkat s panem učitelem, Barunkou a jejími sourozenci a spolužáky. Můžete být svědky stylizovaného školního vyučování, včetně hodiny zpěvu, češtiny, ale dětských letních her, tanců a písniček. Více informací na www.bozenanemcova.cz

Cikánské toulky s pohádkovým lesem

Cikánské toulky s pohádkovým lesem se každoročně konají v Ohnišově - www.ohnisov.cz Bližší informace o těchto akcích naleznete také na www.kladskepomezi.cz.

Autor: admin admin

Fotogalerie

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO