Turistický portál Královéhr. kraje

Úvodní stránkaKrkonoše a PodkrkonošíAktivní dovolenáZimní sporty

Sjezdové lyžování a snowboarding v Krkonoších a Podkrkonoší

     Sjezdové lyžování a snowboarding v Krkonoších a Podkrkonoší: Ski areál Černý Důl, Ski areál Janské Lázně, Ski areál Svoboda nad Úpou, Ski areál Dolní Dvůr, Ski areál Herlíkovice, Ski areál Malá Úpa, Ski areál Mladé Buky, Ski areál Pec pod Sněžkou, Ski areál Strážné, Ski areál Špindlerův Mlýn, Areál Skiport, Velká Úpa, Ski areál Pěnkavčí Vrch, Velká Úpa, Ski areál Kněžický Vrch, Vrchlabí, Ski areál Arrakis, Žacléř, Family Ski Park Bret, Žacléř

SKIRESORT ČERNÁ HORA

Ski resort Černá hora je lyžařský region s platností společné jízdenky, vzniklý spojením lyžařských areálů v Černém Dole, Janských Lázních a Svobodě nad Úpou. V době hlavní lyžařské sezóny je doprava mezi areály zajištěna bezplatným skibusem.

Ski areál Černý Důl

Sjezdové tratě: 6,5 km, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 7/2

Areál v Černém Dole je charakteristický svým romantickým a klidným prostředím se širokými sjezdovkami, moderně vybaveným kidparkem pro výuku lyžování a snowparkem se speciálními překážkami a skoky. Kidpark je vybaven pojezdovým kobercem a atrakcemi pro děti.

www.cerna-hora.cz

Ski areál Janské Lázně

Sjezdové tratě: 11,3 km, černá, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 12/2

Areál v Janských Lázních disponuje jedinou osmimístnou kabinkovou lanovkou v České republice, sjezdovými tratěmi všech druhů obtížnosti, patřícími k nejdelším v Čechách (délka až 3 km). Sáňkaři mohou využít jedinečné 3,5 km dlouhé Černohorské sáňkařské cesty.

www.cerna-hora.cz

Ski areál Svoboda nad Úpou

Sjezdové tratě: 1,1 km, modrá Počet vleků/lanovek: 3

Areál ve Svobodě nad Úpou je areálem rodinného typu, který nabízí návštěvníkům zdarma stálou slalomovou trať s časomírou, její rezervace je možná i pro privátní akce.

www.cerna-hora.cz


Ski areál Dolní Dvůr

Sjezdové tratě: 1,2 km, modrá Počet vleků/lanovek: 4

Areál je charakteristický nenáročnými lyžařskými tratěmi, kvalitním vybavením, pravidelnou úpravou sjezdovek a uspokojivými cenami. Je vhodný především pro začínající lyžaře a rodiny s dětmi hledající lyžování v klidném prostředí bez front.

www.cerna-hora.cz


Ski areál Herlíkovice

Sjezdové tratě: 11,3 km, černá, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 7/2

Zcela zmodernizovaný Skiareál Herlíkovice leží 3 km od města Vrchlabí. Sjezdové tratě dlouhé 11,3 km, měřená slalomová trať, snowpark a večerní lyžování uspokojí každého vášnivého lyžaře.

www.herlikovice.cz


Ski areál Malá Úpa

Sjezdové tratě: 3,99 km, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 9

Areál ve východních Krkonoších nedaleko hranic s Polskem zahrnuje středisko „Pomezky“ a středisko „U Kostela“. Nabízí devět vleků, téměř 4 km sjezdových tratí a více než 10 km upravovaných běžeckých stop. Malá Úpa je také na trase běžkaři oblíbené Krkonošské magistrály, spojující západní a východní Krkonoše.

www.skimu.cz


Ski areál Mladé Buky

Sjezdové tratě: 5,1 km, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 8/1

Skipark Mladé Buky se nachází ve východních Krkonoších 6 km od Trutnova. Lanovou třísedačkovou dráhu a vleky několika kategorií využijí především zájemci o pohodové lyžování. Součástí areálu je kidpark, kde se děti mohou pod vedením zkušených instruktorů naučit první lyžařské krůčky. V dětském parku je pro děti připraven pojezdový koberec a mnoho dalších atrakcí.

www.skipark-mladebuky.cz


Ski areál Pec pod Sněžkou

Sjezdové tratě: 11,2 km, černá, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 10/1

Lyžařský areál, který provozuje čtyřsedačkovou lanovku, 10 vleků a upravuje cca 11,2 km sjezdových tratí různých obtížností, je největší v celé lokalitě. Lyžařské terény jsou oblíbeny zvlášť rodinami s dětmi, je možné vybrat si od cvičných louček až po náročné sjezdové terény. V dětském parku je pro děti připraven pojezdový koberec a mnoho dalších atrakcí.

www.skipec.com


Ski areál Strážné

Sjezdové tratě: 1,9 km, černá, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 4

Skiareál Strážné je situován 6 km od Vrchlabí směrem na Špindlerův Mlýn. Areál je vybaven čtyřmi sjezdovými tratěmi všech stupňů obtížnosti. Pro nejmenší návštěvníky je tu k dispozici dětský vlek „provázek“ a velmi mírný cvičný svah v těsném sousedství modré sjezdovky. Pro příznivce běžeckých disciplín nabízí areál 42 km uZcelapravovaných běžeckých tratí.

www.strazne.eu


Ski areál Špindlerův Mlýn

Sjezdové tratě: 23,8 km, černá, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 12/5

Skiareál Špindlerův Mlýn je nejznámější středisko zimních sportů v České republice. Lyžařský areál Svatý Petr má vynikající podmínky jak pro sjezdové, tak běžecké lyžování a je vhodný též pro rodinnou rekreaci. Lanová dráha Medvědín je ideálním spojením se Špindlerovým Mlýnem a výchozím bodem výletů k prameni řeky Labe.

www.skiareal.cz


Areál Skiport, Velká Úpa

Sjezdové tratě: 2,9 km, červená Počet vleků/lanovek: 2/1

Lyžařský areál Skiport Velká Úpa se právem řadí mezi moderní střediska zimních sportů. Jeho příhodná jihozápadní orientace, vlnovitě členitý profil s ostrůvky lučního porostu, remízky a množstvím nahodile rozsetých horských bud činí z areálu příjemné prostředí nejen pro skalní lyžaře, ale především pro „fajnšmekry“, požitkáře, ale i rodiny s dětmi – pro všechny ty, kteří si kromě lyžování chtějí užít pohodu, sluníčko, krásnou přírodu nebo jen příjemně posedět u šálku čaje či svařeného vína.

www.skiport.cz


Ski areál Pěnkavčí Vrch, Velká Úpa

Sjezdové tratě: 0,6 km, modrá Počet vleků/lanovek: 1

Skiareál se nachází v nadmořské výšce 1 000 m n. m. a je dostupný z horní stanice lanové dráhy Portášky. Lyžařský vlek o délce 500 m nabízí upravované sjezdové tratě určené především pro rodinné lyžování. Areál je využíván snowboardisty. Pro příznivce běžek je v zimní sezóně udržován značený běžecký panoramatický okruh okolo Pěnkavčího vrchu v celkové délce 5 km s výhledy na Pomezní boudy, Sněžku a Černou horu.

www.penkavcivrch.cz


Ski areál Kněžický Vrch, Vrchlabí

Sjezdové tratě: 7,8 km, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 3/1

Podél lanovky a tří vleků je šest sjezdovek s celkovou délkou 7,8 km, které jsou denně upravovány sněžným vozidlem. Na hlavních sjezdovkách je použito technické zasněžování. Středisko je ideální pro rodiny s dětmi.

www.skiareal-vrchlabi.cz


Ski areál Arrakis, Žacléř

Sjezdové tratě: 5 km, černá, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 4

Na nejvýchodnějším okraji Krkonoš leží město Žacléř a s ním i lyžařský areál v Prkenném Dole - Arrakis. Svými prostornými sjezdovými tratěmi všech obtížností je vhodný pro všechny typy lyžařů.

www.skizacler.com


Family Ski Park Bret, Žacléř

Sjezdové tratě: 950 m, červená, modrá Počet vleků/lanovek: 2/1

Sjezdové tratě jsou vhodné pro začínající a mírně pokročilé lyžaře. Při večerním lyžování si přijdou na své i zdatnější lyžaři. Tratě jsou zasněžovány systémem na výrobu umělého sněhu a upravovány rolbou. Pro začátečníky a malé lyžaře je k dispozici dětský zimní park, kde najdete pohyblivý pás a gumové pomůcky s pohádkovými motivy pro nejmenší. Pravidelně jsou zde pořádány dětské dny plné her a sladkých odměn.

www.bretcz.cz

Fotogalerie

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO