Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Týdny pro duševní zdraví – Východní Čechy v Hradci Králové

3. 10. 2011

Sdružení Péče o duševní zdraví a jeho hradecká pobočka Vás zvou na program v rámci Týdnů pro duševní zdraví. Kulturně osvětová akce má již dlouholetou tradici v Pardubicích, kde letos zahájí už 16. ročník v pondělí 19. září. Následně pokračuje v městech Chrudim a Ústí nad Orlicí. V Hradci Králové se akce bude konat od 10. října, na Světový den duševního zdraví a program bude pokračovat do 18. října. Dále Týdny pro duševní zdraví pokračují ve městech Rychnov nad Kněžnou a Jičín. Občanské sdružení Péče o duševní zdraví s dalšími bezmála padesáti organizacemi připravili pro širokovou veřejnost bohatý kulturní a vzdělávací program. „Pořádáním Týdnů pro duševní zdraví si klademe za cíl působit na společnost, aby neodsuzovala duševně nemocné. Abychom si uvědomili, že duševní poruchy nejsou nic odsouzeníhodného a že je potřeba propojovat svět zdravých a nemocných, protože mezi nimi ve skutečnosti není žádná ostrá hranice.“, komentuje účel akce Leona Hovorková, PR manažerka Péče o duševní zdraví.

Sdružení Péče o duševní zdraví a jeho hradecká pobočka Vás zvou na program v rámci Týdnů pro duševní zdraví. Kulturně osvětová akce má již dlouholetou tradici v Pardubicích, kde letos zahájí už 16. ročník v pondělí 19. září. Následně pokračuje v městech Chrudim a Ústí nad Orlicí. V Hradci Králové se akce bude konat od 10. října, na Světový den duševního zdraví a program bude pokračovat do 18. října. Dále Týdny pro duševní zdraví pokračují ve městech Rychnov nad Kněžnou a Jičín.

Občanské sdružení Péče o duševní zdraví s dalšími bezmála padesáti organizacemi připravili pro širokovou veřejnost bohatý kulturní a vzdělávací program. „Pořádáním Týdnů pro duševní zdraví si klademe za cíl působit na společnost, aby neodsuzovala duševně nemocné. Abychom si uvědomili, že duševní poruchy nejsou nic odsouzeníhodného a že je potřeba propojovat svět zdravých a nemocných, protože mezi nimi ve skutečnosti není žádná ostrá hranice.“, komentuje účel akce Leona Hovorková, PR manažerka Péče o duševní zdraví.

Krátce z programu v Hradci KrálovéSlavnostní zahájení hradecké části proběhne 11. října, na Světový den duševního zdraví. „Týdny pro duševní zdraví zahájíme v Kině Centrál vernisáží Výstavy „Mandaly života“, kterou hudebně doprovodí lehce dekadentní kabaretní spolek Myštet.“, říká vedoucí pobočky PDZ v Hradci Králové Bc. Hannah Kodadová a dodává: „Rádi bychom také pozvali veřejnost v úterý 12. října do naší pobočky na Kavčím plácku. Pro návštěvníky jsme si připravili vzdělávací a herní den, jehož obsahem bude například promítání animovaného filmu Příběh nemocné duše nebo našeho sociálního spotu. Venku si pak můžete zahrát člověčí člověče nezlob se nebo pétanque.“

Péče o duševní zdravíJiž 15 let se zabýváme pomocí lidem s duševním onemocněním a jejich rodinám. Sociální služby poskytujeme na Pardubicku, Královéhradecku, Chrudimsku, Jičínsku, Rychnovsku a Orlickoústecku. Organizujeme akreditované vzdělávací kurzy nejen pro pracovníky v pomáhajících profesích. Pořádáme osvětové a kulturní akce na podporu společenského povědomí o životě lidí s duševním onemocněním.

Odkazy:

http://www.pdz.cz/tydny-pro-dusevni-zdravi.html

https://www.facebook.com/Tydny.pro.dusevni.zdravi

http://www.pdz.cz/tdz-2011.html

http://www.youtube.com/user/PeceoDusevniZdravi

Kontakt:

Leona Hovorková roz. Hniličková

manažerka PR

o.s. Péče o duševní zdraví

E: leona.hnilickova@pdz.cz

T: 773 915 753