Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Třetí díl cyklu Etnokultura odhalí tajemství Arménie

24. 4. 2013 Autor: Petra Součková

(HRADEC KRÁLOVÉ) Ve třetím díle cyklu Etnokultura se veřejnosti představí tajemná Arménie, první křesťanská země na světě, na jejíž území v minulosti zasáhla Asyrská, Římská, Perská i Arabská říše. Multikulturní akci pořádá Integrační centrum pro cizince Hradec Králové v pátek 26. 4. od 18 hod. v Malém sále Adalbertina Hradec Králové (Třída ČSA 300). Projekt je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.

„Přijďte s námi odhalit tajemství Arménie. Její kulturu v písních představí zpěvačka Alvina Aghajanyan, skladby Arama Chačaturjana uslyšíte v podání klavíristky Rimy Naumové, a jak svou zemi vidí umělecký řezbář Boris Khanbekhyan, poznáte na výstavě jeho tvorby,“ přibližuje program akce Bc. Vlaďka Dobešová z Integračního centra pro cizince Hradec Králové a dodává, „návštěvníci se mohou těšit také na ukázku arménských tanců a ochutnávku vynikající arménské kuchyně.“

Integrační centrum pro cizince Hradec Králové, které bude v červnu 2013 otevřeno v nových prostorách objektu YMCA v Šafaříkově ulici, navazuje na dosavadní aktivity Diecézní charity Hradec Králové v oblasti integrace cizinců a bude je dále rozvíjet a rozšiřovat. Posláním centra je podpora integrace cizinců ze třetích zemí (tj. ze států mimo EU) na území našeho kraje do většinové společnosti. Mezi jeho hlavní aktivity patří především informační činnost, poradenství, kurzy češtiny, multikulturní a vzdělávací akce. Služby centra jsou bezplatné. Zvláštní pozornost je věnována znevýhodněným a zranitelným skupinám cizinců, např. ženám v domácnosti, samoživitelkám, mládeži a rodinám s dětmi, nemocným, seniorům nebo handicapovaným. Projekt Integračního centra pro cizince v Královéhradeckém kraji zahájila Diecézní charita Hradec Králové v lednu 2013 a je spolufinancován z prostředků Evropské unie.

Kontakt: Integrační centrum pro cizince, Velké nám. 37/46, Hradec Králové, tel. 495 063 135, email: poradna.cizinci@hk.caritas.cz . Více také na www.hk.caritas.cz .

Soubory ke stažení