Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Romodrom se zúčastnil v Rychnově nad Kněžnou MISS ROMA 2012

8. 8. 2012 Autor: Mgr. Lenka Matoušková

Rychnov nad Kněžnou, 1. 8. 2012 – Romodrom se zúčastnil prvního ročníku Miss Roma 2012 v Rychnově nad Kněžnou

V pátek 20. července 2012 se v odpoledních hodinách v prostorách Společenského centra v Rychnově nad Kněžnou konal první ročník Miss Roma 2012. Mezi finalistkami bylo 8 děvčat ve věku patnáct a šestnáct let nejen z Rychnova nad Kněžnou, ale také například z Náchoda a Červeného Kostelce. Akci organizovalo místní romské Občanské sdružení Kali Růža.

V sedmičlenné porotě zasedli dva představitelé města Rychnova nad Kněžnou, Ing. Skořepa, starosta města, a Ing. Zimová, místostarostka města, dva zástupci Občanského sdružení Romodrom, Mgr. Matoušková, vedoucí terénních programů v Královéhradeckém kraji, a Bc. Rydygrová, terénní pracovnice, a paní Czisárová, předsedkyně Občanského sdružení Roma z Červeného Kostelce.

Dívky se prezentovaly ve čtyřech disciplínách. V rámci volné disciplíny dívky tančily či zpívaly, při rozhovoru s moderátorem pak každá účastnice prozradila něco o svých zájmech a životních cílech. Nechyběla ani promenáda v plavkách a společenských šatech. Mezi jednotlivými vystoupeními hrála rychnovská kapela Gipsy Emila Tancoše a vystupovali členové tanečního souboru Kali Růža.

Vítězkou celé soutěže se stala dívka z Náchoda, která publikum i porotu uchvátila ve volné disciplíně písní od Christiny Aguilery. Druhé a třetí místo získaly dívky z Červeného Kostelce. Miss sympatie se pak jednoznačně stala finalistka z Rychnova nad Kněžnou.

Nové „královny krásy“ obdržely korunky, šerpy, květiny a další dárky od sponzorů akce, kterým patří velké díky. Jedním ze sponzorů bylo rovněž Komunitní centrum Amaro Phurd Občanského sdružení Salinger z Hradce Králové, které čtyřem vítězkám darovalo šaty značky Orsay.

Těšíme se na další ročník Miss Roma v Rychnově nad Kněžnou a Občanskému sdružení Kali Růža přejeme mnoho dalších podobně úspěšných a vydařených akcí.

Zajištění terénní práce na území Královéhradecka je podpořeno z krajského individuálního projektu Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji II. Více o projektu zde.

V případě zájmu o více informací nás prosím kontaktujte:

Mgr. Lenka Matoušková (krajská koordinátorka terénní sociální práce Královéhradeckého kraje)

Tel.: 739 630 225;

Email: lenkamatouskova@romodrom.cz

o. s. Romodrom, Ak. Heyrovského 1178/4, 500 03 Hradec Králové

www.romodrom.cz

Fotogalerie