Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Realizace projektu „Učí (se) celá rodina“ pokračuje i v roce 2015

15. 1. 2015 Autor: Mgr. Lenka Matoušková

Hradec Králové, 7. 1. 2015 – projekt „Učí (se) celá rodina“ pokračuje i v roce 2015

Jsme moc rádi, že projekt „Učí (se) celá rodina“ získal zkraje roku 2015 podporu hned dvou donátorů, díky kterým můžeme v naší činnosti pokračovat bez přerušení i v novém roce. Děkujeme tímto Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Nadačnímu fondu Albert za podporu a důvěru!

Projekt v novém roce bude opět cílit na sociálně znevýhodněné rodiny v Hradci Králové a okolí (obce spádové pro místní oddělení sociálně právní ochrany dětí) s cílem poskytovat jim podporu a pomoc v souvislosti s plněním rodičovských povinností především ve vztahu k povinné školní docházce nezletilých dětí. Aktivity projektu (pomoc s domácí přípravou do školy, sociální a pedagogické poradenství) budou poskytovány především v přirozeném prostředí klientů – tedy v domácnostech zapojených rodin. Terapeutické motivační skupiny pro děti budeme jako loni realizovat v prostorách terapeutické místnosti, která je součástí kanceláře Aufori v Hradci Králové.

Dobrou zprávou je, že kapacita pedagogických aktivit projektu bude v novém roce navýšena – aktivity pedagoga budou v rodinách nově poskytovat jedna pedagožka a jeden pedagog. Důraz chceme ve své práci klást především na principy, které se nám loni osvědčily – na individuální přístup ke každé zapojené rodině a mezioborovou spolupráci nejen v rámci týmu Aufori (k dispozici je sociální pracovník, pedagog, psycholog a speciální pedagog), ale také na spolupráci v širším kontextu v návaznosti na instituce a organizace, které se v případu rodiny angažují (především na spolupráci s pracovníky škol a oddělení sociální péče).

Věříme, že i letos se s námi budou rády „učit celé rodiny“, se kterými se dříve či později budeme moci rozloučit, protože již naše služby nebudou potřebovat!

Projekt byl podpořen Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci Programu na podporu integrace romské komunity v roce 2015 a Nadačním fondem Albert v rámci grantového programu NADAČNÍ FOND ALBERT DĚTEM 2015.

Více informací o projektu „Učí (se) celá rodina“: www.aufori.cz  

Kontakty:

Bc. Nikola Nováková, sociální pracovnice projektu, novakova.aufori@gmail.com

Mgr. Lenka Matoušková, manažerka projektu, matouskova.aufori@gmail.com