Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Ohlédnutí za půlrokem v azylovém domě v Trutnově.

19. 9. 2014 Autor: Michal Bořek

Hlavním tématem společných akcí se pro toto období stala péče o domácnost a základy vaření a pečení.

Klientky se za vedení pracovnic seznámily se základními recepty levné a hospodárné kuchyně, společnými silami zvládly i nástrahy různých levných receptů na pečení  - domácí housky, koláče, jednoduché buchty a další nenáročné pekařské a cukrářské výrobky. Další společnou aktivitou, která v tomto období probíhala, bylo cvičení klientek s dětmi. A to jak uvnitř budovy, tak i venku, neboť letošní zima-nezima toto umožnila.

Klientky azylového domu, i se svými dětmi, se zúčastnily mnoha akcí, které uspořádalo město Trutnov, např. – oslava konce zimy a vítání příchodu jara, městské  „Dračí slavnosti“ – „Už ho nesou“, „Strašidláci“ – putování za neznámými či téměř vyhynulými strašidly, „Cirk Uff“ – moderní cirkus a akrobaté.

Azylový dům i nadále prochází úpravami interiéru, tou nejviditelnější je pořízení nových dřevěných židlí díky finanční podpoře společnosti Siemens, s.r.o., Trutnov. V rámci výkonu sociálně právní ochrany dětí, kterou azylový dům provádí, byla zrealizována první případová konference za účasti dotčené klientky a jejích dětí, orgánů sociálně právní ochrany dětí a pracovnic azylového domu.

Od 1.1.2014  do 1.8.2014 využilo služeb azylového domu společnosti Most k životu o.p.s. celkem 33 žen a 46 dětí (ubytování + základní sociální poradenství).

Mgr. Michal Bořek

ředitel společnosti Most k životu o.p.s.

most.k.zivotu@volny.cz

499 841 998,777 303 115