Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

NZDM - Komunitní centrum Broumov

25. 10. 2011

Komunitní centrum je určeno mládeži, jejíž aktivity jsou zde podpořeny z individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji. Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. „Snažíme se klientům poskytnout bezpečné prostředí, ve kterém můžou trávit svůj volný čas, se kterým zpravidla neumějí naložit. Můžou zde hrát různé společenské aktivity, seznámit se s novými lidmi, využívat nástroje a technické vybavení, ale také využít možnosti popovídat si o svých problémech. Dále je zde možnost využít doučování předmětů, se kterými si klienti nevědí rady,“ říká Mgr. Lenka Kurová, ředitelka zařízení.

Komunitní centrum je určeno mládeži, jejíž aktivity jsou zde podpořeny z individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji. Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

„Snažíme se klientům poskytnout bezpečné prostředí, ve kterém můžou trávit svůj volný čas, se kterým zpravidla neumějí naložit. Můžou zde hrát různé společenské aktivity, seznámit se s novými lidmi, využívat nástroje a technické vybavení, ale také využít možnosti popovídat si o svých problémech. Dále je zde možnost využít doučování předmětů, se kterými si klienti nevědí rady,“ říká Mgr. Lenka Kurová, ředitelka zařízení.

V Komunitním centru jsou prostory, které klienti mohou využívat bezplatně. Tím je myšlena společenská místnost, ve které se konají různé společenské aktivity, zde můžete také plně využít ke své potřebě počítače. Dále je zde místnost, ve které jsou umístěny hudební nástroje jako např. (bicí, elektrická kytara, klávesy, klavír, …). Další místnost je zde zcela nově zrekonstruována, zde naleznete televizi s domácím kinem. „Tuto místnost jsme si velice oblíbili, snad si ji tak jako my všichni tady . Samozřejmě se v našem Komunitním centru nachází WC a také kuchyňka, ve které mohou klienti zlepšovat své kuchařské dovednosti  nebo si jen tak při zimních dlouhých večerech nechat uvařit čajík ,“ uvádí Bc. Božena Trejtnarová, sociální pracovnice zařízení.

„Ve druhé polovině prázdnin jsme se vydali s naším Komunitním centrem do Hradce Králové na filmové představení - ,,Cikán“ . Na toto filmové představení jsme jeli s velkým očekáváním. Co nás, docela překvapilo, bylo to, že v kině na tomto filmu kromě ,, nás“ (většina Rómu) neseděl nikdo jiný. Jen v krátkosti bych film popsala asi takto: jde o film, který ukazuje skutečnou podobu romských osad na Slovensku. Zde opravdu lidi žijí v podmínkách, které si mnozí z nás nedovedou ani představit. Po zhlédnutí tohoto snímku v nás kolovali různé emoce. Celou cestu zpět do Broumova jsme měli o čem diskutovat. Protože co člověk to jiný názor. Film určitě doporučujeme,“ říkají Lenka a Maruška pracovnice zařízení.

Těšíme se na Vás! Vaše Komunitní centrum Broumov 