Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Mikuláš a Webrovka

20. 12. 2013 Autor: Mgr.Michal Bořek

Tradiční prosincovou akcí našeho AD byla Mikulášská.

Dne 5.12. navštívil náš AD Mikuláš s andělem a čertem. Neměli cestu dlouhou, neboť pod kostýmy s maskami se skrývaly naše 3 klientky. Po času stráveném perfektní a precizní přípravou – líčení, účesy, kostýmy – se vydaly mezi děti. I když byl čert hodný, slzičky se objevily. Odměnou za „čertovské utrpení“ byla sladká a zdravá odměna – ovoce, dětská pitíčka, zdravé mysli i čokoládičky.

A hned 2 dny nato, odjely klientky s dětmi na chatu Webrovka (člen asociace dětských domovů), skrytou v lesích nad Trutnovem, kde pro něj byl připraven rozmanitý program. Hlavním bodem pobytu se stalo pečení cukroví pod odborným dohledem pana cukráře. Do práce se pustily všichni přítomní, mamky i děti s velkou chutí a výsledek byl znát. Druhý den (neděle) se všichni vydali do zasněženého zimního lesa, aby společně ozdobili vánoční stromeček. Adventní neděle skončila divadelním představením pro děti i dospělé v sále hospody ve Voletinách, kam zavítali i místní občané s dětmi.

Víkend to byl moc pěkný, poděkování patří všem zaměstnancům chaty Webrovka za zajištění pobytu, stravování i pomoci při pečení cukroví.