Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Letní MUZIC JAM na Pelclově nábřeží – Romodrom byl u toho

2. 7. 2012 Autor: Mgr. Lenka Matoušková

Pracovnice z Občanského sdružení Romodrom se zúčastnily v sobotu 16. června 2012 letního MUZIC JAMU, který pořádal Nízkoprahový klub pro děti a mládež 5KA na Pelclově nábřeží v Rychnově nad Kněžnou.

Pozvání na akci přijali také zástupci ze společnosti „Nevo Dživipen“ z Nového Města pod Smrkem, kteří se svou romskou kapelou zajistili večerní hudební zábavu pro dospělé. Taneční vystoupení předvedli členky skupiny Kali Růža pod vedením paní Julie Tancošové.

Pracovnice Romodromu se mezi 14. a 17. hodinou k programu připojily tím, že zajistily zábavné a sportovní hry pro menší i větší děti. Jitka Levová, terénní pracovnice Romodromu, napekla pro malé i velké účastníky sladké koláče, které se rozdávaly spolu s malými pitíčky od 5KY jako odměna za absolvované soutěže. Těch se v průběhu odpoledne zúčastnilo asi 25 dětí předškolního a mladšího školního věku. Některým malým účastníkům pomáhali ve splnění úkolů i jejich rodiče.

Kromě příjemně prožitých chvil měla tato akce (stejně jiné podobné akce) přispět k prevenci nežádoucích společenských jevů ve městě a podpořit ty, kteří jsou dopady vlastní tíživé sociální situace nejvíce ohroženi. Těšíme se na další společné setkání!

Zajištění terénní práce na území Královéhradecka je podpořeno z krajského individuálního projektu Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji II.

V případě zájmu o více informací nás prosím kontaktujte:

Mgr. Lenka Matoušková

krajská koordinátorka terénní sociální práce Královéhradeckého kraje

Tel.: 739 630 225; email: lenkamatouskova@romodrom.cz

o. s. Romodrom, Ak. Heyrovského 1178/4, 500 03 Hradec Králové

www.romodrom.cz

Fotogalerie