Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Intenzívní kurz češtiny pro cizince

24. 5. 2013 Autor: Lenka Novotná

(Hradec Králové) Integrační centrum pro cizince Hradec Králové pořádá v červnu týdenní intenzívní kurz češtiny pro cizince ze třetích zemí (tj. ze zemí mimo EU). Jde o jednorázový kurz pro trvalý pobyt a proběhne ve dnech 3. - 9. 6. 2013 v sídle Diecézní charity Hradec Králové (Velké nám. 37) vždy od 18:30 do 20:00 hod. Kurz je zdarma, zájemci se mohou hlásit do 31. 5. 2013 emailem na adresu kurzy.cestina@hk.caritas.cz  nebo telefonicky na čísle 731 402 284 u paní Bc. Vlaďky Dobešové.

Hradecké Integrační centrum pro cizince pořádá také pravidelné kurzy češtiny pro cizince v krajském městě i v regionech, které jsou zaměřeny na dosažení stupně A1 Evropského referenčního rámce jazyků. Dále pro cizince ze třetích zemí organizuje tzv. kurzy sociokulturních dovedností. Jde o tématické vzdělávací a poznávací kurzy, kde cizinci mají možnost získat praktické znalosti a dovednosti potřebné pro běžný život v ČR. V pátek 24. 5. například cizinci navštíví v rámci této aktivity celostátní akci Noc kostelů v katedrále Sv. Ducha v Hradci Králové.

„Druhým rokem učíme češtinu zahraniční pracovníky firmy Sněžka v Náchodě. Nedávno jsme otevřeli jazykový kurz ve Dvoře Králové nad Labem pro vietnamskou komunitu a v Ledči nad Sázavou pro dělníky z Mongolska, kterým také poskytujeme poradenství a organizujeme volnočasové aktivity pro rodiče s dětmi. Kurz češtiny pro cizince nabízíme také v Trutnově,“ přibližuje ing. Jan Kočí, vedoucí Integračního centra pro cizince Hradec Králové.

Projekt Integračního centra pro cizince v Královéhradeckém kraji zahájila Diecézní charita Hradec Králové v lednu 2013 a je spolufinancován z prostředků Evropské unie.

Více  v přiložené tiskové zprávě a na www.hk.caritas.cz .

Jana Karasová

propagace a tisk

Diecézní charita Hradec Králové

Soubory ke stažení