Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Dětský den s Romodromem a Čhavengre Jilo v Kostelci nad Orlicí

8. 6. 2012 Autor: Mgr. Lenka Matoušková

Kostelec nad Orlicí, 5. 6. 2012 – Občanské sdružení Romodrom a Čhavengre Jilo připravily pro děti z romské komunity v Kostelci nad Orlicí setkání na Mezinárodní den dětí

Neuplynul ani měsíc od úspěšné čarodějnické akce a pracovníci Občanského sdružení Romodrom a Čhavengre Jilo se opět setkali, aby nachystali něco zajímavého a zábavného pro děti z místní romské komunity. A tak se 1. června na Mezinárodní den dětí sešli v Kostelci nad Orlicí rodiče a hlavně kupa dětí a mladých lidí, aby se společně pobavili a strávili pár příjemných chvil.

Akce byla naplánována jako venkovní a měla se uskutečnit na prostorné zahradě, kterou město Kostelec nad Orlicí bylo ochotné zástupcům občanských sdružení opět vypůjčit. Počasí nám ovšem příliš nepřálo, naštěstí jsme útočiště našli v prostorách místní kanceláře terénních pracovnic o.s. Romodrom. Opustili jsme od soutěží a hledání ztraceného pokladu, což ve finále vůbec nikomu nevadilo. Dětská diskotéka se mohla rozjet na plný plyn. Naštěstí je místnost dostatečně prostorná, takže do tance se mohl dát skutečně každý, koho temperamentní tóny nenechávaly v klidu sedět.

Akce se zúčastnilo průběžně během celého odpoledne od 15 do 18 hodin na 35 dětí z každé věkové kategorie. Těšíme se, že se brzy při podobné akci zase všichni sejdeme!

Zajištění terénní práce na území Královéhradecka je podpořeno z krajského individuálního projektu Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji II. Více o projektu na http://socialnisluzby.kr-kralovehradecky.cz.

V případě zájmu o více informací nás prosím kontaktujte:

Mgr. Lenka Matoušková

krajská koordinátorka terénní sociální práce Královéhradeckého kraje

Tel.: 739 630 225; email: lenkamatouskova@romodrom.cz

o. s. Romodrom, Ak. Heyrovského 1178/4, 500 03 Hradec Králové

www.romodrom.cz

Fotogalerie