Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Centrum SASanka ve Vysokém Veselí rozšiřuje svoji působnost

27. 5. 2014 Autor: Lenka Novotná

Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi funguje ve Vysokém Veselí již od ledna 2013. Centrum SASanka je provozováno Oblastní charitou Jičín. V současné době dochází k rozšíření působnosti a to do okolních měst a obcí v dojezdové vzdálenosti 15km od Vysokého Veselí. Centrum SASanka tak může nabízet své terénní služby i rodinám mimo Vysoké Veselí. Na Centrum SASanka se nejčastěji obracejí rodiny, které řeší dluhy, problémy v oblasti bydlení, hledání zaměstnání či péči o děti. Rozšířením působnosti dojde ke zpřístupnění služby lidem, kteří si nemohou dovolit dojíždět do ambulance. Služby jsou nabízeny bezplatně.

Během fungování v roce 2013 docházely do služby převážně rodiny s finančními problémy. Od začátku února 2014 mohou využívat služeb Centra SASanka ve Vysokém Veselí i rodiny z okolních obcí a měst. Díky rozšíření působnosti bude moci Centrum SASanka nabídnout své služby i těm rodinám, které si nemohou dojíždění do služby dovolit. Působnost byla rozšířena do okolí 15-ti km okolo Vysokého Veselí.

Do terénu vyjíždějí sociální pracovnice na základě předem domluveného termínu konzultace s rodinou. Pomáhají rodinám řešit jejich problémy v domácím prostředí. Jednou z výhod je řešení problémů ve známém prostředí, ale také finanční dostupnost služby. Rodiny se mohou obrátit na sociální pracovnice s problémy týkajícími se finanční oblasti (dluhy, exekuce, rodinný rozpočet), rodinných problémů, školy, …

O rozšíření působnosti služby byly informovány okolní obce za pomoci pozvánky ke dnům otevřených dveří, které byly uspořádány ve dnech 14. 4. a 15. 4. pro starosty či zastupitele okolních obcí. „V ambulanci byly připraveny letáky o službě, plakáty na plánované akce

a samozřejmě také pracovnice, které byly připraveny odpovídat na jakékoliv otázky ohledně poskytovaných služeb. V průběhu června dne 16.6. proběhne také den otevřených dveří pro širokou veřejnost. Aktuální dění ve službách a informace o plánovaných akcích naleznete na našich webových stránkách www.jicin.charita.cz“ říká sociální pracovnice Bc. Lenka Šádková.

Autorka: Bc. Pavlína Divoká

Tel.: 731 130 442

E-mail: klub.sasanka@charitajicin.cz

Web: www.jicin.charita.cz