Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Cena kvality pro Dům Žofie

29. 10. 2014 Autor: Marcela Hauke

Sociální služba azylový Dům Žofie byla vyhodnocena jako nejlepší sociální služba pro osoby ohrožené sociálním vyloučením v České republice.

Toto významné prestižní ocenění převzala 21. 10. 2014 v Senátu Parlamentu ČR ředitelka Pečovatelské služby Města Dvůr Králové nad Labem paní Marcela Hauke spolu s vedoucí Domu Žofie paní Lucií Chaloupkovou a vedoucí odboru školství, kultury a sociálních věcí paní Kateřinou Pištorovou. Poblahopřát Pečovatelské službě k získané ceně přišla i ministryně práce a sociálních věcí paní Michaela Marksová. Kromě diplomu obdržela organizace i věcný dar ve výši 133 100,00 Kč.

Cenu kvality uděluje každoročně nejlepším poskytovatelům sociálních služeb v České republice redakce časopisu Ošetřovatelská péče ve spolupráci s Radou kvality ČR.

Pečovatelská služba Města Dvůr Králové nad Labem je v naší republice dlouhodobě považována za jednu z nejlepších organizací poskytujících sociální služby. V roce 2011 získala Cenu kvality za pečovatelskou službu, v roce 2012 získala Čestné uznání za sociální službu azylový dům (Dům Žofie), v roce 2013 byla oceněna Cenou sympatie vedoucí pečovatelka paní Iveta Seifrtová a letos byl azylový dům oceněn cenou nejvyšší, a to Cenou kvality.

Kromě ocenění na národní úrovni je organizace vysoce ceněna i v rámci Královéhradeckého kraje. V roce 2012 získal Dům Žofie 1. místo v Ceně sociálních služeb a v roce 2014 byla v rámci stejnojmenné ceny oceněna ředitelka v kategorii Osobnost sociální oblasti.

Fotogalerie