Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Aktivity Azylového domu Most k životu o.p.s. Trutnov

27. 7. 2012

„Tak jako v minulých obdobích, tak i letos byly pro klientky a jejich děti připraveny různé volnočasové aktivity a akce, zaměřené na rozvíjení osobnosti, zájmů a znalostí“ sděluje ředitel společnosti Mgr. Michal Bořek.

Vydařená sněhová nadílka umožnila zimní radovánky na zahradě azylového domu, kde děti stavěli sněhuláky různých tvarů a velikostí, ti nejstarší se pustili do zhotovení iglů, které posléze sloužilo coby hrací místo. Většina společných aktivit nadále probíhala přímo ve společenské místnosti azylového domu, do kterých se klientky dle vlastního zájmu zapojovaly. S úspěchem se setkala výroba vlastních zápisníčků – zvláště u dětí, výroba látkové brože a zejména zábavně-poučný kvíz pro děti.
Již tradičně proběhla velikonoční výzdoba prostor azylového domu spojená se zpíváním koled. Pro děti, ale i matky byly zorganizovány i venkovní „sportovní“ aktivity – skákání přes švihadlo, běžecké štafety, hody na cíl, míčové hry atp., do kterých se zapojily téměř všechny a všichni. Také pro následující měsíce připravují pracovnice azylového domu další aktivity a činnosti, zejména takové, které mají naději na úspěch (rukodělné, sportovní, výchovné).

Od 1. 1. 2012 do 28. 6. 2012 využilo služeb azylového domu společnosti Most k životu o.p.s. celkem 19 žen a 35 dětí (ubytování + psychosociální poradenství).


Tato služba je zajišťována v rámci individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji. Projekt je financován z ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR .


Kontakt:

Mgr. Michal Bořek, ředitel společnosti Most k životu o.p.s.
e-mail: most.k.zivotu@volny.cz
tel.:499 841 998,777 303 115