Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Adventní nadělení v azylovém domě v Trutnově

20. 1. 2015 Autor: Mgr. Michal Bořek

Dne 22.12. zažil azylový dům, tedy jeho klientky a děti, vánoční besídku. A nebyla to jen tak nějaká událost.

Ve spolupráci s občanským sdružením Dobrotety, které organizovalo akci „Strom splněných přání v Azylových domech“ a za podpory pana Domenica Martucci, bylo dětem i matkám předáno mnoho drobných dárečků – hračky, plišáci, různé hry – ale i nové nádobí a velké množství dětských plen. Dospěláci i děti si poté zazpívali s panem Domenicem Martuccim vánoční koledy, ochutnali doma upečené vánočky od Dobrotet a hlavně se těšili z dárků. A my ostatní dospělí – vedení AD i zaměstnanci – se těšili z radosti dětí i maminek.

Další příjemnou záležitostí se stalo ocenění našeho azylového domu a jeho klientek za účast ve 2. ročníku výtvarné soutěže pro maminky a děti z azylových domů „Společně malujeme svět“, kterou uspořádal Domov pro matky s dětmi při Diakonii CČE Litoměřice. Nejen pěkné ocenění, ale i poukázky na nákup v supermarketu Billa potěšily všechny, kdo se akce zúčastnili.

Od 2.8. 2014 do 23.12.2014 využilo služeb azylového domu společnosti Most k životu o.p.s. celkem 18 žen a 34 dětí (ubytování + základní sociální poradenství).

Tato služba je zajišťována v rámci Individuálního projektu Služby sociální prevence II v Královéhradeckém kraji. Projekt je financován z ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Mgr. Michal Bořek
ředitel společnosti Most k životu o.p.s.
most.k.zivotu@volny.cz
499 841 998,777 303 115