Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Festival sociálních služeb opět po roce v Hradci Králové

25. 6. 2015 Autor: Petra Lehká

Již po sedmé se konal Festival sociálních služeb s názvem "Poznejme se navzájem", který odstartoval v pátek 19. 6. 2015 mezi Univerzitou Hradec Králové a Studijní vědeckou knihovnou.

Tak jako v předchozích ročnících i letos bylo smyslem Festivalu sociálních služeb zvýšit povědomí široké veřejnosti o poskytovaných sociálních službách ve městě Hradec Králové.

Součástí festivalového městečka a jedním z více než šedesáti výstavních stánků byl také stánek Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Návštěvníci získali informace o individuálních projektech realizovaných Královéhradeckým krajem, které jsou zaměřeny na sociální služby v Královéhradeckém kraji a to projekt „Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III“ a „Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji IV“.

„I přes nepřízeň počasí jsme byli překvapeni množstvím návštěvníků. Ti, kdo se u našeho stánku zastavili, byli seznámeni s jednotlivými individuálními projekty, jejich klíčovými aktivitami, současným děním v projektech a jejich výstupy. Pro děti byly připraveny úkoly a pro rodiče malý dárek ve formě drobných propagačních předmětů“ říká Mgr. Robert Černý, vedoucí oddělení analýz, koncepcí a financování Krajského úřadu královéhradeckého kraje, který zaštituje realizaci uvedených individuálních projektů.

Hlavním cílem prezentovaných individuálních projektů je rozvoj kvality, řízení a financování sítě sociálních služeb, které slouží občanům v Královéhradeckém kraji, zajistit dostupnost služeb sociální prevence a podporu zapojení sociálně vyloučených osob do společnosti a na trh práce.

Akce byla realizována za finanční podpory statutárního města Hradec Králové a pod záštitou primátora města Hradce Králové MUDr. Zdeňka Finka a rektora Univerzity Hradec Králové prof. RNDr. Josefa Hynka, MBA, Ph.D.