Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

Co je to vlastně tanec?

27. 6. 2012

V dnešní době existuje celá řada tanců, které se od sebe hodně liší. Počínaje klasickými tanci, disco tanci, hip hop tanec, scénický tanec konče dnes tak oblíbenou Zumbou. Mezi našimi klienty je tanec velmi oblíbená činnost, proto jedna z květnových společných aktivit byla věnována tanci.

Z této skupinové akce se klienti dozvěděli mnoho zajímavých věcí o tanci. Například to, že tancem se dá vyjádřit mnohé- Tanec je umělecká podoba neverbální komunikace. Po filmové ukázce se klienti shodli na tom, že pro tanečníky je tento sport většinou životní drogou, životním stylem. Dává jím to, co mohou nabídnout i ostatní sporty - fyzickou i psychickou námahu, kondici, poznávání různých lidí, zemí, kultur, pocity vítězství i prohry, týmového ducha, ale i individuální výjimečnost.

Většina klientů je velmi pohybově nadaná, ale jak se všichni shodli, chybí jim trpělivost a důslednost, například v docházce do některého z tanečních kroužku, které jim může město Broumov nabídnout. Podle jejich názorů, je nebaví nacvičovat stejné věci. Klienti si sami uvědomují, že je to chyba a vědí, že tudy cesta k úspěchu nevede.

Naposledy nadšeni z tance přijeli naši klienti z festivalu národnostních menšin v Jaroměři. Následující den jsme pocítili, jak chtějí ukázat ostatním klientů, kteří se nezúčastnili festivalu, nové poznatky, taneční kroky, choreografii …

Jsme rádi, že se jsou klienti motivováni správným směrem, neboť před námi je spousta prázdninových festivalů n a, které se už teď moc těšíme.

Tato aktivita je podporována z individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji, projekt je financován z ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Kontakt:

Email: info@zacit-spolu.cz

Tel.: 491 616 028

Web: http://www.zacit-spolu.cz/