Turistický portál Královéhr. kraje

PO PAMÁTKÁCH VE VRCHLABÍ S PRŮVODCEM

O návštěvníky Vrchlabí, kteří měli zájem prohlédnout si nejzajímavější památky a historicky významné objekty, se letos poprvé postaralo Regionální turistické informační centrum Krkonoše (RTIC).

Zájemci díky tomu „otevřeli dveře“ do míst, která jsou veřejnosti jinak nepřístupná. V pondělí, kdy bývá zavírací den kulturních památek, téměř osm desítek návštěvníků vstoupilo s průvodcem do Krkonošského muzea Správy KRNAP ve Třech domcích. Mezi dalšími navštěvovanými místy byl děkanský kostel sv. Vavřince s věží, klášterní kostel sv. Augustiniána, či zámek a zámecký park.

Mimo to byl po celé období letních prázdnin otevřený klášterní kostel sv. Augustiniána, kde provázeli studenti vrchlabské hotelové školy.

"Jsme rádi, že se nová služba pro turisty osvědčila. Zaznamenali jsme ze strany veřejnosti poměrně velký zájem. Věříme, že i v příštích letech k nám zavítají milovníci historie a architektury," uvedla Bc. Klára Kroupová, ředitelka RTIC Krkonoše a dále upřesnila: "V kostele sv. Augustiniána provázeli studenti Střední hotelové školy ve Vrchlabí. Vyzkoušeli si naostro, jaké to je pracovat v cestovním ruchu. Museli nastudovat texty a prezentovat je turistům. Bylo na nich samotných, jak se předvedou a budou k přidělené funkci průvodců pečliví. Někteří to zvládli dobře, jiní měli ale drobné problémy. Možná se ostýchali, nebo se jim nechtělo o prázdninách moc studovat. Celkem třináct mladých průvodců v rámci své studijní praxe pracovalo osm hodin denně, v délce od jednoho do tří týdnů. Postarali se o téměř dva a půl tisíce návštěvníků, kteří na dobrovolném vstupném věnovali téměř čtrnáct tisíc korun."



Otevírací doba RTIC Krkonoše se sídlem ve Vrchlabí pro nadcházející roční období:

Listopad: Po – Pá 9 – 17 hod., So 10 – 13 hod., Ne - zavřeno.

Prosinec – únor: Po – Pá 9 - 17 hod., So – Ne 10 - 15 hod.

Březen – květen: Po – Pá 9 – 17 hod., So 10 – 13 hod., Ne – zavřeno.


Zpracovala: D. Palátková, RTIC Krkonoše



Autor: Petr Kamenický

ČESKÝ RÁJ
KRKONOŠE A PODKRKONOŠÍ
KLADSKÉ POMEZÍ
HRADECKO
ORLICKÉ HORY A PODORLICKO