Portál sociálních služeb

Sociální službyZpravodajAktualityPro zájemce o služby

S kávou kolem světa

23. 5. 2013

Tréninkové kavárny Láry Fáry v Rychnově nad Kněžnou a Náchodě nabízí svým hostům kávu v příjemném prostředí, kterou v rámci své sociální rehabilitace připravují a hostům servírují lidé s mentálním postižením.

Tito lidé se prostřednictvím kavárny naučí základní pracovní dovednosti, naučí se komunikovat s lidmi, tedy žít co nejvíce stejným způsobem, jako žijí jiní lidé bez mentálního postižení.

Kavárny neustále obnovují nabídku svých nápojů a jídel tak, aby se lidé s mentálním postižením mohli učit stále nové věci a hosté si také přišli na své.

Akce „S kávou kolem světa“, která začala v květnu tohoto roku a bude pokračovat celý rok až do dubna 2014, nabídne hostům kaváren možnost procestovat s kávou celý svět. Každý měsíc můžou návštěvníci ochutnat kávu z jiné země planety. Ať už je to divoké Mexiko nebo daleká Indie, na seznamu je dokonce i horká Etiopie.

V květnu je v nabídce káva Cru India Mysore z Indie. Exotická zrnka tohoto druhu kávy vyrostla ve stínu kapoků a citrusů a díky tomu se káva vyznačuje delikátní chutí kořeněné čokolády a lehkou jarní sladkostí.

Chcete-li poznat svět dle jeho chutí, poznat svět ve vůni kávy, stačí se vydat do Kavárny Láry Fáry. Pro nejlepší cestovatele mají navíc v Láry Fáry připravený dárek. Stačí „navštívit“ alespoň 10 zemí a zákusek zdarma zákusek dle výběru zákazníka je na cestě. A ten, kdo navštíví všech 12 zemí, se může těšit na další překvapení.